En härlig dag framför kameran!

2011-05-14 18:50     Kommentera    Kategori: Media

Idag var det då dax! TV kom för att filma (och imorgon) när jag håller i en LCHF kurs¸ för diabetiker med typ 2 diabetes!

Det gick lysande¸ iaf all teori! Vilket härligt gäng som var taggade som bara den för att lära sig om LCHF och ändra (HELT) sina kostvanor! Det är imponerande! Vilka underbara människor det finns där ute…

Det som är viktigt att veta är att jag uttalar mig inte alls om sjukdom¸ medicinerna eller annat som har med diabetes att göra.

Jag ger en KOSTKURS¸ sedan har jag berättat för alla deltagarna att dem måste hålla koll på sitt blodsocker och i samråd med sin läkare/sköterska göra förändring om det behövs¸ vad gäller mediciner. Att det är viktigt att meddela läkare/sköterska hur de har tänkt att ändra sin kost.

Det var början…

Sedan blev det mycket teori om LCHF¸ hur man kan tänka om¸ äta fett¸ vilka är kolhydrater¸ mm och mycket praktiska tips!

Det stora ämnet var dock fett!

Och mycket grädde var det¸ både till kaffe och i köttfärssoppan som jag bjöd på… Det är inte lätt att äta fett på detta vis när man har ätit fettsnålt hela livet!

Jag rös när jag fick höra vad dietister har sagt till alla om kosten för diabetiker! Tallriksmodellen rules! *Geeeez*! Nej tack!!!
Underbart med folk som vågar nu ifrågasätta råden som de har fått och göra en förändring! Heja heja!

TV teamet var kanon! Kameramannen blev oxå övertygad och skulle genast ändra sin kost och shoppa LCHF böcker. *glad*!

Jag bjöd som sagt på fet köttfärssoppa… Fick mycket beröm för soppan! Vi åt kl13.15 och kl17 när kursen var slut så bara häpnade många av det faktum att ingen hade ätit däremellan! Detta är diabetiker som har hört att man skall äta 6-8ggr/dag och som dessutom brukar bli snabbt hungriga och sugna! Kl 17 var alla mätta. Fortfarande. *Seger* 🙂

Imorgon är det ‘LCHF i praktik’! Vi skall ut och handla¸ läsa innehållsförteckningar och leta ‘gömd socker’! Sedan laga fet¸ god LCHF mat!

Visst är detta spännande????

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »