Då är det bevisat. LCHF är farligt!

2012-06-18 18:52     Kommentera    Kategori: Media


Är den Svenska LCHF bara en ‘fad diet’? Idag kan vi läsa på Mark’s Daily Apple om en Svensk studie som visar att LCHF är farligt för oss. Eller är det det som studien egentligen visar tro?

Studien (Nutrition Journal) har inget med low carb eller hjärtsjukdom att göra. Det är en observations studie där man har tagit fram 25 år gamalt data från 140 000 personer i Sverige. Man har tagit ett genomsnitt på allas kostintag, genomsnitt på kolesterolet och gjort några fina grafiska presentationer.

Det man kom fram till är att fettintaget i Sveriga (som % av total energiintag) minskade mellan 1986 och 1991, och var jämn tills 2004, efter det har det ökat. Tvärtom hände med kolhydratsintaget.

Nu tror forskare att den nya LCHF trenden är anledningen till ökat kolesterol, men enligt den här studien är ju detta omöjligt att avgöra!

Intressant läsning…

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »