Ikea mikro överhettad, startade nästan brand hemma

2015-01-13 20:20     6 Kommentarer    Kategori: Media

Jag var på möte o vår inbyggda mikro från Ikea gick igång av sig själv (jag hade använt den innan men stängt dörren till den, då stängs den av automatiskt)!

https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10487581_10153018048646873_8486552955867873637_n.jpg?oh=dde7f5c4a6e9913a3856b5409e8c1764&oe=5529961F

Lisa såg att den var på och hörde den, men den gick inte att stänga av! Den blev helt glödröd innuti! Lisa visste inte vad hon skulle göra så hon fortsatte med datorn. Så som barn tänker, ‘att det ska nog vara så…’
Som tur är droppade Mattias in på kaffe o kände en stark bränd doft. Han fick inte av mikron heller utan fick dra ut sladden, som sitter innuti skåpet ovanfö.

3 tim senare luktar det bränt fortfarande och skåpen runt om är ännu varma!! Nära att det började brinna! Kontaktar Ikea imorgon!
Nu tar vi brandkurs‬ hemma!!!

Jag har fått stor respons på detta både på instagram o facebook – och vi är tydligen inte ensamma om detta! Skrämmande… Hur kan Ikea inte ha varningar på sina mikron om detta är ett vanligt förekommande?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

6 Kommentarer + Kommentera

 • Vår inbyggda Micro från Miele har också startat av sig själv. Första gången när den bara var några månader gammal. Den var felkopplad från fabrik. Den lagades och vi trodde inte det skulle kunna hända igen. Men nu i fredags kände vi att det började lukta bränd “el”. Vi satt och kollade tv i källaren. Vi gick upp i köket och micron hade startat sig självt på lågvarv. Det glödde om micron och luktade mycket i hela köket. Ikea och Miele kanske tillverkar på samma fabrik. Bara prislappen som skiljer. Otäckt. Om vi hade varit bortresta kanske huset brunnit ned.

 • Hej!
  Otrolig tur! Skönt att det gick bra!!! Sånt ska bara inte hända!! Kunde ha blivit en stor katastrof för er!!

  Men, jag undrar om du tex köpt micron på ELON. Hade du då skrivit ELON-micro?
  Det är idag väldigt lätt att måla ut IKEA som ett dåligt företag (inte bara du).
  Väldigt synd att det är så, för tänk på vad mycket bra och mångsäljande produkter de har, och ändå inte fler incidenter.

 • har ingen micro därifrån men däremot elektriska “stearin”ljus därifrån. jag stängde av dem på kvällen o la dem på byrån i vårt sovrum där sonen o jag sover (hade dem där inne hela tiden). på morgonen vaknade jag plötsligt av att det lyste… då hade det ena ljuset blivit glappt och så varmt att det fräste ur batterierna! vilken TUR att jag vaknade! sov med dörren stängd till sovrummet o ingen brandvarnare där inne. fy vad rädd jag blev!! fick kompensation för samma pris som ljusen kostade o ska skicka tillbaka dem så de kan titta på dem. sover INTE med stängd dörr mera innan jag fått upp brandvarnare där inne! att jag sov med stängd dörr var ifall min son på 1½ skulle vakna o gå upp utan att jag märkte det o göra nåt farligt.. men nu har jag istället stängt till de andra rummen utanför hallen. usch. fortfarande rädd när jag tänker på vad som kunde hänt.

 • Inte undra på att hon trodde det var fullt normalt. Fläktar fortsätter att gå i ugnarna efter det att de är avstängda efter användning och vi har ju samma ugnar här.
  Jag förstår att hon var övertygad om att allt var som det ska, den lilla raringen…
  Tur att allt gick bra!

 • Usch vad otäckt! Inte ok!!
  Hoppas ni blir kompenserade!

 • Hej ! Usch vad otäckt …måste fråga vilken modell är det ? Ha det bra ❤️

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »