Topprestaurang ändrar helt till gluten och mejerifritt!

2015-11-16 7:38     1 Kommentar    Kategori: Livet

En topp restaurang i London har ändrat menyn, helt om! Dominic Teague som driver restaurangen Covent Garden’s One Aldwyck har arbetet fram den ny menyn, det tog några månader. Intresset bland kunderna för gluten och mejerifritt har blivit så stort så han ansåg att det var lika bra att ändra om allt.

Han själv tyckte det var så svårt att gå ut och äta och begära ‘annat’ än vad som står på menyn. Hans fru tål inte gluten och hans mamma tål ej mejerier.

Det här är den första restaurangen i London som har alla lunch och middagsrätter gluten- & mejerifria. Han berättar för media att hittills har ingen ifrågasätt eller ens upptäckt skillnaden på menyn. Många stammisar har kommenterat den nya goda menyn men inte insett att den är gluten- & mejerifri. Och gästerna återkommer, många gånger nu.

Det svåraste berättar Dominic, var just att ersätta brödrecepten. Men till slut kom fram till att använde sig av Bovetemjöl. Fisk och pommes var också lite svårare att ersätta samt chokladmoussen. Moussen är helt utan mejerier men med kokosolja istället.
Restaurangen gick inte ut med sin nya ‘idé’ då de ville inte skrämma bort kunder som inte hade önskemål om särskild kost. Han ville inte att folk skulle tro att han bara ‘ville vara annorlunda’ (inget fel i det heller tycker jag). Restaurangens filosofi är just hälsa och välmående. Så det passade ju in jättebra tyckte ägaren.

Haha, han avslutar att om någon vill ändå ha en bearnaisse med sin stek så fixar de det också. Så lite fettskrämd kanske de ändå är. Men på rätt väg!

topj

The Evening Standard, Going out:
Top London restaurant goes gluten and dairy free… and no one notices.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

  • Kul tips, ska till London i februari och då måste jag testa den här.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »