Tankar om hälsa, vikt, fallgropar och ny energi!

2019-08-08 8:05     Kommentera    Kategori: LCHF teori, Livet

Vad är idealen? Hur vill jag ha det och vad vill jag uppnå. Jag har gjort min viktresa och hittat ett underbart hälsosamt liv och förhållningssätt till mat, men ändå har vikten smugit sig på, inte allt men en del. Fast jag äter inte mjöl, bröd, socker, juice osv. Jag har ätit något äpple då och då, alltså kanske 3-4 på ett år. Lite bär och lite LCHF paj (vid utvalda tillfällen). Jag tycker jag sköter mig. Jag vet att när man en gång haft övervikt så har kroppen väldigt lätt att fylla fettcellerna på nytt, det är inte som att kroppen ‘börjar om’ utan den tar vid.

Sommar är en sån tid där det många ggr kan gå utför för oss, för min del kanske det är omedvetet – lite mera vin lite oftare, lite jordgubbar då och då, lite oftare; lite nötter i samspel med vänner, lite oftare; kanske någon potatis ibland (jag ÄLSKAR JU POTATIS), lite mindre fett i form av t.ex. smör, för ofta – vilket istället gör att matportionerna blir större… JA, när jag börjar fundera och titta närmare så kan jag se vart jag har mina fallgropar.

Har du hittat dina fallgropar?

Det är kanske nu jag kan göra något åt dessa, när de är hittade. Stannar upp och funderar en extra gång innan det där onödiga dyker upp lite ofta!

Nu blir det vardag igen, och alla de där ‘lite ofta’ ska ta paus och bli ‘mera sällan’! Hänger du på?

Kramisar så ses vi här inom kort! Jag är tebax!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »