Svart vinbärsmousse – LCHF så klart!
3-4 Portioner
3-4 dl svartavinbär 2 gelatinplattor 1 tsk vaniljessence/arom 4 dl vispgrädde
Följ anvisningarna på gelatinpaketet. Koka vinbären i en kastrull i ca 10 min. Mixa den slät. Rör ner gelatin och vaniljarom i de varma bären. Svalna. Vispa grädden o vänd ner den i vinbärsblandningen. Ställ kallt i kylen i minst 2 timmar. Servera när den har stelnat.
Kan ställas in i små skålar/vinglas eller i en stor skål… Serveras med vispad grädde.
Passar även att andvända sig av oopsies o lägga upp en klick mousse på varje precis innan den skulle serveras. Dekorera med björnbär! Jätte jättgott!
Inga av gästerna är strikt LCHF men alla tyckte att det var riktigt gott! (trots inget socker alls)!