LCHF majonnäs
Snabb LCHF majonnäs

LCHF majonnäs
GRUNDRECEPT
2 dl rapsolja (neutral smak)
1 ägg
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk flingsalt
1 1/2 tsk vitvinsvinäger
1 krm vitpeppar
Häll allt i en hög och smal behållare. Ställ sedan ner mixerstav i botten på behållaren och mixa i några sekunder. Dra mixerstaven långsamt uppåt så ser du hur resterande olja blandar in sig. Häll över i en glasburk, förvara i kylen. Majonnäsen står sig i ca en vecka (men tar oftast slut samma dag).
Majonnäser är gott på bl.a. avokado, till en måltid eller med ägg.
Wasabi majonnäs med lime
2 dl rapsolja (neutral smak)
1 ägg
1 tsk dijonsenap
1/2 lime – juicen
1/2 tsk rivet skal från lime
1/2 tsk wasabi (kan uteslutas)
1/2 tsk flingsalt
1 1/2 tsk vitvinsvinäger
1 krm vitpeppar
Gör som i grundreceptet men lägg till wasabi och lime. Mums!
Min majonnäs blev som knallgul soppa dom smakar senap och vinäger. Blev ingen smak av majonnäs över huvud taget. Tips på vad som kan rädda den? Eller vad jag kan ha gjort för fel?
Jag hittade på ett nytt majonnäsrecept häromdan, provensalsk majonnäs, men det blev bara sås… Då slog jag upp min kokbok (Bonniers kokbok) och fick tips om att vispa upp en äggula med lite senap. Sen droppade jag i lite olja och då blev det mer som majonnäs. Sen droppade jag i min provensalska sås i den nya majonnäsen.
Läs mer här:
http://lchfblogg.sandramedin.se/#post103.
Jag har provat att ta två hela ägg, två del rapsolja, direkt från kylen. mixar och det funkar, ifall den skär sig kan man ta i lite kallt vatten och mixa igen. Funkar super. Smaksättning efteråt, efter smak. Tips fick jag från min dotter.
Min majonnäs blir väldigt rinnig, vad kan jag då göra för fel?
Man gör ju majjon i glasburken dä man skall ha den, så slipper man diska mer än nödvändigt. Majjo går fortare att göra än att ladda kaffebryggaren!
Swish! Färdigt… Bra att göra den direkt i glasburken! 🙂
Tack för receptet, Monique!
Jag provade det idag. Superenkelt!
Det var så lätt och gott att jag gjorde två olika majonnäser.
En naturell och en med Tabasco med chipotlesmak.
Jättegott!
Det går åt mycket majonnäs hemma, så nu ska här göras majonnäs!
Ojojoj, verkar riskabelt men jättegott!!!
Gör samma majonäs, men jag har alltid kylskåpskalla ingredienser, funkar jättebra.
Någon som prövat med bara smält kokosolja?
Jag gör alltid egen majonnäs som du fast med 3 dl fett varav 1 dl är smölt kokosfett utan smak, blir jättebra!
Ska absolut pröva wasabitwist nästa gång.
Du, majonnäsen håller utan problem i två veckor i kylskåpet! Eftersom min sats blir ca 4 dl händer det då o då att jag har kvar i 14 dagar och den är fortf alldeles underbar!