Seminarium: Våld i nära relationer

2017-10-11 11:48     Kommentera    Kategori: Barn, Livet

Fikat på seminariet på CCC i Karlstad! Fin fint måste jag säga! Och tacksam för att det accepteras att LCHF är en livsstil.

Mycket intressant o spännande dag!

Vet inte om jag ska bli ledsen o upprörd, berörd eller inspirerad? Blandade känslor som väcks, och ack så viktigt ämne! Förelösare: Kjerstin Almqvist

Små barn tar våld i familjen som ett norm, vi nära vuxna måste vara normkritiska o våga fråga små barn om de pratar om arga (tex) föräldrar… Barn utasatta för våld i hemmet har varit det hela deras liv, visar statistiken, därför blir dett norm för dessa barn. Detta gör det extra svårt att se och fånga upp misstankar om våld i hemmet, för barnet är det normalt och inget att berätta eller prata om. Vi vuxna ska inte avfärda barnens enkla berättelser om händelser i hemmet.

Mycket intressant som sagt och viktigt! Inte bara för oss som jobbar med barn, men för alla som har med barn att göra, där det finns barn i vår närhet.

Save

Save

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »