RIP Nelson Mandela, vår Madiba!

2013-12-06 0:57     2 Kommentarer    Kategori: Livet

Nelson Mandela är död. Jag har ju växt upp ‘med’ Nelson Mandela… Jag minns hans frigivning i början på 90 talet, jag var där. Det var som igår.

Han har genom åren sagt så mycket klokt, har aldrig varit bittter, arg eller ett offer trots 27 år i fängelse för att hans kamp om rättvisa och fred… Så här sa han när han blev frisläppt:

mandela-nugget

Mandela var kärleksfullt känt av oss Sydafrikaner som Mandiba. En man som påverkade, berörde, inte bara oss i Sydafrika men många världen över. Som Sydafrikan kommer vi sakna Madiba, hans humor, hans leende, hans lugn, hans intellekt och hans kärlek för hans folk.

Som min goda Sydafrikanska vän skrev på hennes fb sida:
Hamba kakuhle, Tata. Go quietly into God’s light.

 

Nelson-Mandela’s-Top-Five-Contributions-to-Humanity

RIP Madiba 1918-2013 <3

1488297_690333444322170_2018400297_n

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

2 Kommentarer + Kommentera

  • Håller med tidigare inlägget och jag hoppas verkligen att slakten av alla vita
    som tidigare utlovats efter Mandelas död inte blir verklighet. Det torteras och dödas vansinnigt många Boer redan nu men inte får vi höra ett ord om det i media….

  • Not so fast, Monique. Mandela hade en riktig mörk sida som den internationella median har dolt under årens lopp. Mandela var en kommunist-marxist-terrorist som kan liknas med Che Guevara under 50-talet. Det finns mycket att läsa om honom på nätet. Han dömdes till livstids fängelse för bombningar av statliga kontor, inte ens Amnesty International ville försvara honom. Men han var ju svart, liksom Obama, och han blev vald till president, precis som Obama, då tar median över och döljer det som är smutsigt. Många oskyldiga kvinnor och barn mördades av Mandela och hans kumpaner. Nej Monique, dags att ta av sig de rosa-färgade glasögonen och se sanningen i ögat – det finns ingen gloria på Nelson Mandela.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »