Päronplättar med vispgrädde¸ toppen till barnen
Min dotter på 7 år är inte så fötjust i ägg (tyvärr) men dessa päronplättar blev poppis! Vi har ett fantastiskt päronträd i trädgården¸ som ger otroliga fina och goa päron. Jag äter dem inte om inte det är ett väldigt speciellt tillfälle. Kanske en efterrätt med vänner.
Till 4 plättor (2 barn)
1 mindre päron
1 ägg
2 msk kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk kanel
1 tsk eko vaniljpulver.
Riv päronet. Vispa ägg och bland i kokosmjöl¸ fiberhusk¸ kanel och vaniljpulver. Ha i 3/4 av päronet. Blanda allt. Smält smör i en stekpanna och klicka ut plättar i stekpannan med en matsked. Låt steka och sedan vänd försiktigt.Vispa grädde och ha i resterande päron. Servera plättorna med pärongrädden.