Pepparsås – kryddig, krämig, god och stark
Den här såsen är riktigt god, om du gillar pepparsås! Gott till en köttbit tex..
<
/br>4 portioner
2 msk kokosfett/gåsfett/smör
3 msk svartpepparkorn, (kan även blanda upp med vit- och rosépeppar)
10 cm finhackat purjolök eller gul lök
2 dl grädde
2 msk creme fraiche
salt
Mixa pepparkornen med en stavmix, så den blir grovt hackat. (Täck för burken så inte du har pepparkorn i hela köket!). Smält fettet i en stekpanna, tillsätt peppar och rör runt. Låt fräsa i några minuter. Tillsätt finhackat purjolök och fräs med. Häll i grädde och salt, när den blivit tjock (kokat in) blanda in creme fraichen. Önskas lösare konsistens häll i mera grädde.
Den skall vara ganska tjock. En matsked sås på tallriken brukar räcka…
Jag serverade den med en ugnsstek på Kronhjort, men det passar till alla smakrika köttyper.