Omgjord, populär engelsk maträtt

2012-08-26 14:30     8 Kommentarer    Kategori: Livet

En av mina barndoms favorit-maträtter är ‘Cottage pie’ eller ‘Shepard pie’ som det också heter. Det har jag inte ätit på flera år, men blev sugen på det.

Självklart tänkte jag att denna rätt är ju hur enkel som helst att göra om till LCHF! Bara att byta ut potatismoset mot blomkålsmos…

Den kommer i min bok på engelska, som tilläggs recept som är mera för den engelska marknaden.

Mumsigt gott var det!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

8 Kommentarer + Kommentera

  • Ja, det är verkligen en perfekt rätt att göra om till LCHF!

    Vi gjorde Shepherd’s Pie i somras och har redan hunnit göra det en gång till för det var så gott.

    • En storfavorit här hemma med, barnen bara älskar det (jag med!) 🙂

  • Ser fram emot den engelska versionen, ska snart flytta till skottland så hoppas den kommer dit snart!! 🙂

  • Visst är det gott! Jag gör den ibland med köttfärs, en helst med överblivet lammkött från lammsteken dagen innan.

  • Bra med bok på engelska, Europas land med störst andel överviktiga (GB) behöver lära sig mer om LCHF, kan du inte kolla om du kan få göra matprogram på ITV eller channel 4, tyvärr har inte några kontakter.

  • Mats gör med köttfärs och ägg vispade med grädde/creme fraiche.
    Blomkål gör nog rätten mer rättvisa och mindre stabbig.
    Man kanske skulle testa med rättika också?

  • Du får gärna ta och fixa till Boobotie också. Den rätten är såå god!

    • Jag veeeet! Så otroligt gott (en traditionell Sydafrikansk maträtt), men huvudingredienser är aprikosmarmelad och russin!!!
      Hmm, ska fundera lite över den! 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna en kommentar tillMaud

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »