Mycket kramp i benen med LCHF?

2010-02-01 19:22     Kommentera    Kategori: Livet

Det lider jag av! Jag får kramp ca 1-8 ggr/månad när jag sover. Inte roligt och hemskt ont! Fick senast natten till måndag! Igår, äntligen, beställde jag magnesium kosttillskott! Har ju tänkt det såååå länge….

Ett tecken på magnesiumbrist är just kramp i benen!

Om du orkar läsa hela låååååååånga inlägget så är detta mycket intressant tycker jag iaf!

Magnesium är väsentligt för att nerver och muskler skall fungera effektivt tex att få musklerna att slappna av efter hopdragning. Om du knyter handen m hjälp av kalcium så kan du släppa greppet m hjälp av magnesium. Hjärtat är en muskel – pumpverksamheten är beroende av att kalcium drar ihop hjärtat o att magnesium får det att slappna av. Lite otäckt om man tänker vidare inom hjärtat…

Kalcium o magnesium samverkar, motverkar eller balanserar varandra. Får man i sig för mycket kalcium så förstörs balansen. Mängden magnesium hindrar för hög kalciumhalt. Vi som äter LCHF äter ofta och får i oss för höga doser av kalcium.

Vi behöver kalcium så klart, men magnesium styr halten i kroppen. De flesta har magnesiumbirst. För hög mängd kalcium DRAR UR MAGNESIUM UR KROPPEN. Detta skapar magnesiumbrist. Mjölk tex har åtta gånger mer kalcium än magnesium (8:1) och innebär att stor konsumption skapar i längden brist på magensium. Jag vet inte hur mycket kalcium:magnesium i grädde. Ngn som vet?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »