Lyxig kycklingbuljong

2020-11-13 9:13     Kommentera    Kategori: Livet

Jag livnär mig på buljonger och vatten, kvass och lite fermenterade grönsaker just nu (snart 4 veckor) då jag försöker göra allt jag kan via kosten för att läka min inflammerade tarm. Mera om detta kommer i eftermiddag. 

Men nu till denna riktigt goda ekologiska kycklingbuljong. Det är väldigt viktigt med ekologiska råvaror och ekologisk kyckling kostar en högre peng än annan kyckling, men har du råd så är det så värt. Den kan drygas ut! Jag gjorde på 4 liter och har ätit den till alla mina måltider i 4 dagar – då blir inte kycklingen så dyr faktiskt. 

Ekologisk lyxig kycklingbuljong (allt ekologiskt)

1 ekologisk kyckling
2 gula lökar
Rosmarinkvist
Torkade trattkantareller, ca 1 dl
2 palsternackor
4 morötter (jag hade gula och röda)
2 sötpotatisar
1 knippe persilje
1 liten blomkål med blasten
1-2 msk kokosolja
3-4 liter vatten
1 msk flingsalt
Kollagen – frivilligt men bra för hälsan
Koriander – frivilligt att ha på vid servering

Gör så här:

  1. Stycka kycklingen i bitar och dela alla grönsaker i större bitar, ca 2×2 cm stora.
  2. Värm oljan i en stor kastrull och lägg i lök och kycklingen och kantarellerna, rör runt och fräs ihop i några minuter.
  3. Tillsätt vatten och låt koka upp. Sjuda i 15 minuter.
  4. Dra ner värmen till lågt värme så det är gränsen till att sjuda. Lägg i alla grönsaker, salt och persilja.
  5. Låt stå på svag värme i ca 1-2 timmar. Det ska inte hårdkokas för då försvinner all näring från grönsakerna, men gränsen till att sjuda försiktigt.
  6. Grönsakerna behåller sin krispighet och blir inte sönderkokta utan supergoda att äta med lite extra flingsalt på.
  7. Drick ur mugg och ät grönsaker och kycklingen om så önskas. 
  8. Jag har i en msk kollagen om dagen i min mugg. (Rabattkod: Lifezone15 i samarbete med Upgrit)
  9. Supergott!!! Och hälsosamt både i höstrusk och för en läkande tarm! 

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »