LCHF pepparkakor (för den som tål sukrin)

2011-12-04 12:17     Kommentera    Kategori: Livet


Min vän Cecilie¸ Fristandelavkarbo¸ har lagt ut ett recept på LCHF pepparkakor! Bakning är verkligen Cecilies grej! Vilka kreationer hon har hittat på!

Själv använder jag inte sukrin¸ men har (äntligen) köpt hem det så att jag kan¸ i undantagsfall¸ ha det i vissa saker till barnen. Tex min glögg¸ den dricker barnen om det finns lite sukrin i! Samma kan tänkas dessa pepparkakor. Förra året gjorde jag pepparkakor utan sötning¸ men näää¸ det var INTE poppis hos mina barn. Jag slängde de här om dagen! Hehe¸ hittade de i julburken från förra året!

Här är Cecilies recept:

75 g smör
3 msk grädde
2 msk sukrinmelis
2 msk tagatesse (vet inte vad detta är men ska ta reda på det)
2 dl mandelmjöl
3 msk kokosmjöl
1/4 tsk nejlika
1/4 tsk ingefära
1/4 tsk peppar (här kanske jag hade istället haft muskotnöt)
1 tsk kanel
1/2 tsk bakpulver

Gör så här:
Smält smör¸ rör ner grädden och låt svalna. Blanda allt det torra för sig¸ se till att den är klumpfri. Rör det in i smöret¸ ställ kallt i kylen några timmar¸ gärna över natten.
När du ska baka ut degen¸ ta lite åt gången¸ så att den inte blir för varm. Då smular den och måste kylas ner igen. Ta lite deg och knåda den lite raskt i händerna och sedan kavla ut den. Använd kokosmjöl till kavlginen om degen fastnar eller ha lite kokosolja på kaveln.
Tryck ut figurer och lägg på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
Gräddas mitt i ugnen 175

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »