LCHF lammgryta med olika peppar
4 Portioner
2 msk kokosolja eller smör
1 kg lammgrytbitar, gärna med ben
2-5 dl vatten
1 gullök i stora bitar
1 purjolök i 2 cm skivor
ca 10 champinjoner
1 msk rosépeppar
1 tsk cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
svartpeppar, havssalt
2 tsk rosmarin
4 vitlöksklyftor
5 enbär
10 st färska brysselkål
1 burk cantadou 4 peppar
3 dl grädde
2 msk philidelphiaost
Bryn köttet i oljan i en gryta. Lägg i svampen och fräs med. Häll i vatten så det precis täcker köttet. Låt simmra på medelvärma i ca 15 minuter. Lägg i lökarna och kryddorna och småkoka ytterligare ca 40 min. Se till att vätskan inte kokar bort, isf häll i mera vatten. Kolla när köttet börjar bli mört (släpper ifrån benet lätt då – bara ramlar av).
Rensa brysselkålen och lägg i grytan, häll i grädden, cantadouosten och philidelphiaosten och rör om ordenglitg.