LCHF gryta på kyckling, bacon o räkor! Riktigt gott!
En god & lyxig gryta!
4 portioner
3 stora kycklingfileér (eller 4 små)1 paket bacon
ca 25 små champinjoner hela (eller hälften mängd större delade.)2 dl grovt hackade nötter, valfri blandning (jag använde olika nötter)20 cm purjolök i cm tjocka bitar1 rödlök
1 gullök
5 vitlöksklyftor (valfri mängd)
3 msk kokosfett/olja (samma sak)
1 dl congac (valfritt)
1 msk paprikapulver1 msk korianderpulver
1 msk ingefära
svartpeppar & salt
2 msk balsam vinäger
3 dl vispgrädde, eller g
ärna ‘double thick cream’ om du har det (finns i England 🙁 )
150g stora räkor, skalade
sockerärtor
1 gulpaprika
Smält kokosfettet i en panna (gärna wokpanna). Stek champinjoner, tillsätt bacon. Stek tills det får fin färg. Ha i alla lök, steka en stund. Dra åt sidan och lägg i kycklingen (i bitar) och stek med. Bland runt och låt puttra. Häll i cognac, balsam vinäger och kryddor. Låt småkoka i några minuter (ca 5). Blanda i grädde och rör om. Koka upp och puttra i 5 min till. Precis innan servering lägg i räkorna och paprika blanda runt. Strö över sockerärtorna på toppen. Servera!
Vill du så kan du ha en sallad till. Men jag tycker den blev bra bara så här! 🙂