LCHF Dippsåser till färskaräkor

2010-03-25 21:50     Kommentera    Kategori: Livet

Till färska räkor vill jag gärna ha lite att dippa i….

Jag gjorde 2 olika såser till räkorna. Dessa gör jag alltid!

Dijon- o vinäger sås
2 msk dijonsenap
1 dl olivolja
1 dl äppelcidervinäger eller annan god vit vinäger…
3 tsk tomatpuré
(1 msk cremefraiche om den känns för tunn…)

Blanda i en shaker eller med visp. Mumsigt, speciellt om man gillar syrliga vinäger smak. Jag älskar denna sås!

Sås med svarpeppar, dill och vitlök
2 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
1 dl klippt dill
2 pressade vitlöksklyftor
Rikligt med färskmalen svarpeppar

Blandas ihop, mal lite extra peppar ovanpå – snyggt! Och gott! 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »