LCHF alkoholfri glögg
200g hallon & blåbär200g jordgubbar200g björnbär2 liter vatten4 kanelstänger3 tsk kardemummakärno3 tsk hela nejlikor2 tsk vaniljpulver eller essence1 clementin delad på mittenHäll vatten i en kastrull, tillsätt alla bär. Låt koka upp, försiktigt mosa bären med en mixerstav. Häll i kryddorna och lägg i clementinen. Koka upp och låt simmra i ca 45 min, smaka av. Ta ur klementinen och låt stå och simmra i ca 30 min till, häll i mera vatten om mängden minskar. Låt stå och dra i 1-2 timmar. Sila och häll över i en flaska. Servera varm med mandel!
Hej!
Jag funderar på att göra den här glöggen och undrar: hur länge glöggen håller sig fräsch? Vilken hållbarhetstid har den? Tänkte nämligen göra ett storkok och ge bort till släkten, om det blir lyckat, så jag vill inte koka den för tidigt. Tack på förhand! 🙂
Jag hinner alltid dricka upp den, men ett par veckor minst… Om det är alkohol i den… 🙂