Julens LCHF glögg är nu klar! Två varianter!
Julen är räddad¸ LCHF glöggen står klar!
Jag började med att koka ihop alla bär och kryddor. Tog ur apelsin och pommeransskal och lät glöggen stå. Det var i den stora kastrullen! Saftglögg var temat¸ då kan alla bara ha i det man vil: vin¸ sprit¸ sukrin¸ eller inget. Upp till var och en. Bra idé tycker jag.
Samtidigt som den drog sig i kastrullen så började jag på nästa glögg.
I den gjorde jag Josefines Saffransglögg. Den blev jättegod! Det var lite mindre mängd än den röda saft glöggen.
Receptet (jag har ändrat lite lite i det):
6 dl vitt torrt vin
5 dl vatten
1 klementin¸ skalad & uppklippt i bitar
5 nejlikor
1 msk kardemummakärnor
3 kanelstänger
1 påse saffran
1 vaniljstång¸ delad och urkärnad
Blanda allt sammen i en kastrull. Låt småsjuda i ca en timme. Sila och njut!
Jättegott. (Till sonen hade jag i lite sukrin i muggen.)