Jag har fått svar

2011-12-02 10:51     Kommentera    Kategori: Livet


Som ni kan läsa i ett tidigare inlägg så har jag mailat Ulrika Davidsson angånde användandet av mitt Glöggrecept. Det är helt ok att använda receptet¸ självklart (finns inte rättigheter till recept på det sättet) MEN däremot reagerar jag över att Ulrika kallar den för hennes recept och har då även hamnat med i tidningen med receptet.

Jag fick svar från Ulrika¸ vilket jag uppskattar verkligen.

Hej Monique¸
Jag har fått mail av dig och du skriver att jag använder dina recept? Jag har inte ens sett att du har ett recept på den hemsida du hänvisar till och har inte alls kopierat dina idéer. Detta är en glögg som jag har blivit bjuden på för några år sedan på en glöggfest. Det kan ju vara så att hon som bjöd på detta har använt sig av ditt ursprungsrecept men det är inte jag medveten om. Jag kan fråga henne om du vill men det är lite svårt att skydda sina recept helt.
Jag fick receptet nerskrivet av henne och har sedan dess inspirerat många att använda sig av den.
Eftersom jag själv skriver massor med recept så händer detta för mig med ibland men jag har svårt att tro att människor gör detta med avsikt. Jag gör det verkligen inte. Många delar ju med sig av recept när de bjuder på något hemma hos sig och sedan förs idéer och inspiration vidare¸ även till mig.
Hälsningar Ulrika

Det som jag uppskattar är att hon ärligt erkänner att inte receptet är hennes. Men jag tycker fortfarande inte att man ska tjäna pengar på det någon annan har gjort och påstå att man har själv gjort det.

Postivit att ha fått svar. Tack Ulrika!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »