Hamburgare utan ketchup! YES!

2011-05-18 20:47     Kommentera    Kategori: Livet

Idag berättade min 6 åring att dem hade varit i skogen med klassen och grillat hamburgare. Då fanns det ketchup till men hon hade sagt nej tack! *Stolt*!

Jag har ju berättat att ketchup är inte bra¸ det är socker och tillsatser… Men hennes främsta anledning är att hon får ont runt läpparna. Hon som inte är allergisk eller känslig mot något i matväg. Jag är bara glad hon hoppar över.
Jag tycker personligen att ketchup borde vara förbjudet i skolor o förskolor!

Ketchup är skräp!

Det innehåller 23.8g kolhydrater. En msk motsvarar 1 sockerbit. Jag undrar om föräldrar skulle tycka det vore ok om ens barn fick ta en sockerbit till en hamburgare eller till en korv???

Ketchup göms bakom en bild av nyttiga tomater och lurar barn (och vuxna) med väl dolt tillvänjande socker.
Sukralos ingår i flera ketchup sorter¸ detta är en klorinnehållande sötningsmedel¸ som är förbjudet ute i naturen men helt ok att ha i mat???

Det finns varianter med BARA 18% tomater¸ och flera då med sukralos…

Ketchup är skräp!!!

WIKIPEDIA

Sukralos har kritiserats för att de eventuella riskerna inte sägs blivit tillräckligt utredda….
Sukralos bryts ner mycket långsamt i naturen och de eventuella följderna av naturens oförmåga att snabbt bryta ner substansen har inte utretts. Hur sukralos eventuellt skulle kunna påverka miljön är oklart.[1]
Chalmersprofessor Göran Petersson: ?Sötsug: Sötningsmedel som sukralos bidrar till att hålla många konsumenters smakpreferenser kvar på en starkt söt nivå. Detta kan medföra högt intag av andra söta livsmedel. Det är alltså inte alls säkert att sukralos bidrar till att minska det totala sockerintaget. Trots detta har sukralos godkänts i länder med epidemiskfetmaochdiabetes. Tillsatt mängd av sukralos behöver ännu inte ens deklareras vilket innebär att sötheten kan ökas utan kontroll.?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »