God och syrlig sås till fisken

2011-03-01 12:03     Kommentera    Kategori: Livet


Jag verkligen älskar vinäger – har alltid gjort. Kul när jag har kommit på att det är supergott i matlagningen med¸ och inte bara balsamvinäger – för den är ju ändå rätt söt. Utan vanlig äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger. Det ihop med lök – är så gott!!!

Mitt senaste påhittade recept som gick hem med hela familjen!

3-4 portioner

3-4 fiskfilé (jag hade torsk)
2 msk kokosolja (smör funkar med)
havssalt & vitpeppar¸ torkad persilje
3 medelstora gula lökar
1-2 vitlöksklyftor
3 dl vispgrädde
1 burk cantadou 4 peppar
3 msk vitvinsvinäger
3 msk vitt vin (valfritt)
1 msk rivet skal från lime
saft från en lime

Gör sä här:
Smält kokosolja i stekpanna och stek fisken. När fisken är klar lyft den ur pannan. Hacka lök och vitlök och lägg i pannan¸ häll i grädden och låt osten smälta in i såsen. Krydda med vinäger och lime och låt puttra i ca 8 minuter.

Server fisken med såsen bredvid eller över fisken.

Till detta gjorde jag gräddkokta brysselkål.

Smaklig måltid!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »