God och syrlig sås till fisken
Jag verkligen älskar vinäger – har alltid gjort. Kul när jag har kommit på att det är supergott i matlagningen med¸ och inte bara balsamvinäger – för den är ju ändå rätt söt. Utan vanlig äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger. Det ihop med lök – är så gott!!!
Mitt senaste påhittade recept som gick hem med hela familjen!
3-4 portioner
3-4 fiskfilé (jag hade torsk)
2 msk kokosolja (smör funkar med)
havssalt & vitpeppar¸ torkad persilje
3 medelstora gula lökar
1-2 vitlöksklyftor
3 dl vispgrädde
1 burk cantadou 4 peppar
3 msk vitvinsvinäger
3 msk vitt vin (valfritt)
1 msk rivet skal från lime
saft från en lime
Gör sä här:
Smält kokosolja i stekpanna och stek fisken. När fisken är klar lyft den ur pannan. Hacka lök och vitlök och lägg i pannan¸ häll i grädden och låt osten smälta in i såsen. Krydda med vinäger och lime och låt puttra i ca 8 minuter.
Server fisken med såsen bredvid eller över fisken.
Till detta gjorde jag gräddkokta brysselkål.
Smaklig måltid!