Frukost – lätt att överäta, när blir det stop?

2017-10-07 8:50     Kommentera    Kategori: Livet

Vaknade tidigt på Varbergs spa och Kusthotell… Vi hade redan bestämt att vi skulle upp tidigt för att njuta av en lugn frukoststund med utsikt. 

En god frukostbuffe stod uppdukat och jag tog fil med nötter sen ett kokt ägg, äggröra & bacon (som jag inte åt), leverpastej, skinka, philadelphiaost o gurka. En klyfta grapefrukt – det hör liksom till en spa frukost (i min värld) så gott! Alltså av allt mitt åt jag: fil, 1 kokt ägg, philadelphiaost, gurka o 3 bitar paprika, 1 skiva skinka och lite pastej, och en klyfta grapefrukt. 

Jag var på väg och ta mera mat, tom reste på mig och började närma mig buffen. Jag stannade upp och kände efter. Jag var ju inte hungrig, utan ganska nöjd! Jag vände o satt mig igen.

Så lätt det är att bara ta lite till, bara för att det är så gott. Nu har det gått en timme o jag är verkligen mätt. Det tar tid för magen att informera hjärnan att det räcker bu, nu är jag mätt! För mig är det viktigt att tänka till innan hjärnan fattar att jag är mätt (snart).

För många av oss så uteblir mättnaden, iaf på ett tag. Det är då lätt att överäta. Jag måste bli böttre på att känna efter innan! 


« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »