En höjdpunkt: Kostdoktorn

2011-05-09 18:57     Kommentera    Kategori: Livet


Andreas¸ kostdoktorn.se¸ Eenfeldt var en av de sista att föreläsa på Low Carb Cruise från Miami.

Han var mycket väl förbered och pratade helt felfritt på Engelska. Han var lugn och sansad (som alltid när han föreläser – trots en större nervösitet pga språket).

Han inledde med sin bild på en smal och en fet¸ ‘normal weight state’ tills flytten till USA där många blev feta¸ iaf alla som tror på Dr Oz showen på TV! Kanonbra inledning¸ lite vågat men den gick hem med mycket skratt och applåder när han nämde Dr Oz (low fat förespråkande läkare i US).

Han fortsatte att säga om du äter mindre fett äter du atomatiskt mera kolhydrater OM inte du vill gå och vara konstant hungrig.*mera applåder och skratt* – ingen vill vara hungrig¸ frivilligt en längre tid så klart!
Därför är inte fetma genetiskt!

Andreas pratade om LCHF och Sverige. Starten och hur det funkar. Hur vi Svenskar är bra på att bara utesluta kolhydraterna utan att lägga till en massa andra ‘fusk’ ersättare som tex low carb mjöl eller chips.
Hur smör försäljning har ökat och viktökningen minskar.

Andreas hade diagram där han hade mätt sitt eget blodsocker efter en kolhydratsmåltid och pratade om följden av det. Han hade även mätt blodsocker efter att ha ätit ‘low carb pasta’ där blodsockret var precis lika högt som vid vanligt pasta!!! Detta fick MÅNGA att häpna och verkligen inse att man skall inte ‘köpa’ allt som erbjuds bara för att det heter ‘low carb’!
Så här sa han:
?Low carb pasta is only starch! They claim it?s good for low C dieters. That is too good to be true!? Mera skratt blev det när han la till att han kanske ‘gjorde fel’ eftersom hans blodsocker blev så hög efter intaget¸ han kanske kokade pastan för länge eller för kort! 🙂
Detta var det stora ämnet efter föreläsningen och på middagen!!! BRA Andreas! Du nådde rakt in och alla förstod budskapet! That’s BIG!
>
Det jag blev VERKLIGEN glad över¸ är att för första gången som jag har hört iaf så sa Andreas så här:
?LCHF is not only for weight loss¸ but also increases your health and decreases the risk of heart disease.?
Det var riktigt trevligt att höra¸ då jag ofta reagerar på att Andreas lägger mycket fokus i första hand på just viktminskning och inte så ofta på hälsorisker för alla¸ ovriga och även redan smala!

Andreas fick stående ovationer! Folk var otroligt imponerade… Han var ämnet resten av kryssningen. Han ägde upp¸ levererade och övertygde på ett enkelt och kanonbra sätt! Det bästa jag hört av honom hittills! GRATTIS Andreas 🙂

Nu skall jag hoppa på planet och flyga hemåt¸ med lite tårar i ögonen efter en helt fantastisk resa på alla sätt! Jag säger bara WOW!
Jag hoppas att vi är många flera som vill åka igen nästa år! Vi börjar spara nu redan! Ses vi då?

Kram o vi hörs imorgon! 🙂 Tack igen Andreas för allt och för att du bryr dig om folk¸ hälsa och på ett ödmjukt sätt delar med dig och hjälper andra!
You’r cool¸ jaamaan! 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »