Ekologiskt kött

2013-07-01 12:53     1 Kommentar    Kategori: Livet

IMG_1224

Det har gjorts lite inköp på Grön Ko, en ekologisk butik som har en massa underbara varor samt även café! Vi handlade både det ena o det andra bla kött, hemgjord kryddsmör, ostar, och salladsdressing! Ett underbart ställe som nu har även öppnat i Karlstad. Mitt nästa besök blir givetvis dit! Kanske imorgon! 😉

IMG_1226

IMG_1213 IMG_1210

IMG_1212

Enligt en studie från UK National Trust är extensivt gräsuppfödda djur mer miljövänliga än djur med en spannmålsbaserad föda. Rapporten slog också fast att extensiv djurproduktion i England gav mindre växthusgaser än en extensiv produktion i Brasilen, där den i huvudsak sker på tidigare trädbevuxen savann.

Grön Ko är en gårdsbutik och saluhall med ekologiskt nötkött från deras egen gård Mässvik. Deras djur är av köttraserna Hereford och Aberdeen Angus. De erbjuder också annat kött från närliggande gårdar samt en mångfald av fina varor tillverkade nära dig. En fantastisk fräsch och inbjudande butik.

Lamm-och griskött samt kalkon finns under säsong och kampanj, men kan även beställas i butik. Viltkött av hjort och älg från Hygns Gård finns i butiken året om. Prata om ett brett utbud!

Så här står det om deras kött på hemsidan: “Våra djur föds upp naturligt och betar endast gräs och är därför långsamtväxande. Djuren går utomhus under perioden april/maj tom oktober, vintertid går de i öppna stall med möjlighet att gå ut och utfodras med syrat gräs, så kallat ensilage. Djur som växer långsammare ger ett mer marmorerat och därmed smakrikare kött. Djur som endast föds upp på gräs får även högre halter av omega 3, som ger ett nyttigare kött.

Vi slaktar endast kviga, ungko och stut när de är slaktmogna, tidigast efter två år. Vi slaktar våra djur på Dahlbergs slakteri i Brålanda, c:a en och en halv timmes bilväg från Grön Ko. Det är ett familjeföretag som också är kravcertifierat. Efter slakten möras vårt kött i 3 veckor, varav en veckas hängmörning.

Vi vill erbjuda våra kunder ett godare, smakrikare, mörare och nyttigare kött.”

 

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

  • Recension på cafét om du går dit, tack!
    Ska till Karlstad v 29, vore skoj å äta där om det är något att ha 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »