Du kan bli bäst i världen!

2011-08-14 12:42     Kommentera    Kategori: Livet

Dagen började med en föreläsning av Mats Petersson:

Du kan bli bäst i välden.

Föreläsningen var intressant¸ en hel del om stress¸ hormoner och träning! Att hitta balansen mellan prestation och anspänning och om vi stressar för mycket får vi inte ut vår bästa prestation.

Om vi sover¸ motonerar¸ stressar lagom – då använder vi 20% av hjärnans kapacitet. Om vi stressar då stänger hjärnan ner och kör på bara 3%! Ganska intressant¸ eller hur!

Biokemisk balans¸ som balansen mellan Zink – Koppar påverkas av stress¸ och att stress kapslar in fett i kroppen (kortizol)…

Mats fortsatte att prata om hjärnan och behov. Att hjärnan behöver energi¸ syre och vatten.

Då kom han in på kost. Han tog även upp LCHF (kul att de nämns) även om Mats var inte helt för LCHF under en längre tid¸ högst några veckor (!) men vad gäller det vet jag bättre.

Det jag gillade var att han var helt anti socker och söta drycker! Utan att man skall ladda med proteiner tex nötter i samband med träning.
Han sa att kroppen BEHÖVER kolhydrater¸ fett o protein som energi. Jag hade inte tid (att bero på stress – skulle iväg o hålla i dagens första träningspass) men jag hade gärna tagit upp faktumet att kolhydrater EJ är essentiella.

Mats menade dock att det är helt ok och bra att dra ner på kolhydratsintag.

Mats fortsätte att prata om dopamin¸ serotonin¸ edorphin¸ rörelse¸ vikten av bra sömn¸ relationer – vikten av vänner¸ närhet och kärlek…

Mål¸ egen tid kom oxå upp. Kul start på denna söndag!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »