LCHF Dillkött!
Till helgen åker vi bort med ett gäng och vi ska fixa middag på lördagkväll! Det blir LCHF dillkött, på 10 kg kött, från min bok ‘LÄR DIG LEVA SOCKERFRITT’ – mitt favoritrecept i boken.
Att göra dillkött till 22 personer är inte det enklaste men snart i mål!
Här är receptet (rekommenderas varmt!)
LCHF DILLKÖTT
4 portioner
500 g högrev
50 g smör
vatten
1 gul lök
4 lagerblad
2 morötter, skalade och delade
5 vitpepparkorn
salt
6 kryddpepparkorn
tsk dragonkrydda
1 tsk timjan
SÅS
2 knippar dill, finhackad
50 g smör
3 dl buljong från köttkoket
3 dl vispgrädde
2 msk vinäger
salt och peppar
Gör så här:
1. Dela köttet i 2–3 centimeter stora bitar.
2. Fräs köttet lätt i smör och häll sedan i vatten så det täcker köttet.
3. Låt koka upp och skumma sedan av väl.
4. Tillsätt salt, peppar, lök, morot, lagerblad, pepparkorn och kryddor.
5. Koka sedan grytan på svag värme under lock i ungefär 1,5 timme.
Tillsätt mera vatten vid behov, så att köttet alltid täcks av vatten.
6. Lägg köttbitarna, utan lök och morötter i en serveringsform och håll
varmt. (Spara buljongen till såsen.)
SÅS:
1. Smält smör i en kastrull och blanda i 2–3 dl av buljongen, koka upp
i några minuter.
2. Tillsätt grädde, vinäger, salt och peppar.
3. Lägg i dillen och häll såsen över köttet.
Tips! Servera med kokt broccoli eller blomkålsris (se sida 159) och
tomatsallad. Jag har inte varit så stor fan av dillkött, förrän jag gjorde
den här varianten. Ett måste i denna bok – det är så otroligt gott!