Currykyckling
4 Portioner
4 kycklingfileér
1/2 purjolök¸ i ca 1 cm tjocka skivor
1/2 broccoli eller en hel liten¸ i bitar
5 champinjoner i bitar
50g smör
2 msk currypulver (mild el stark beroende på smak)
1 msk tomatpuré
2 msk dijonsenap
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
3-5 dl vispgrädde
Smält smöret i en kastrull. Skär kycklingen i tärningar¸ bryn kycklingen¸ bryn med champinjonerna. Häll i grädde och kryddor (ej vitlök). Dela broccolin samt purjolöken och lägg i grytan. Låt småputtra i ca 10 minter. Ha i vitlöken 3-4 minuter innan grytan är klar. Ger god smak om vitlöken ej kokat så länge.
Servera gärna med blomkålsris eller ät bara som den är! Riktigt gott var det!