Buerre Blanc med kyckling på tomatbädd

- Värm ugnen till 150°C.
- Stek kycklingen i smör och rapsolja med lite salt och vitpeppar, tills den får yta. Lägg åt sidan.
- Täck en ugnsform med en bädd av tomater, hela, och lägg kycklingen ovanpå.
- Pressa över en vitlöksklyfta, lite flingsalt och olivolja och baka i ugnen i ca 20 min, så kycklingen blir klar. Såsen:
- Häll vin och vinäger i en kastrull, tillsätt lök och låt koka tills nästan all vätska kokat bort.
- Tillsätt smör, lite i taget (ca 1 msk åt gången) i lökskyn, vispa med handvisp kontinuerligt.
- Det ska precis INTE koka – på gränsen, det tar lite tid.
- Allt eftersom smöret tillsätts vid kokgräns och vispning så tjocknar såsen.
- Tillsätt citronjuicen och salt, slutligen även den hackade gräslöken.
- Ringla såsen över den färdiga kycklingen och servera med en sallad.