Tarmundersökning, IBD, IBS… Min hälsa!

2020-11-13 15:34     2 Kommentarer    Kategori: Livet

Jag har som flera har förstått tarmbesvär. Vad det beror på vet jag inte… Jag har ätit LCHF sedan Maj 2007. Det jag gjort de senaste året är tillsätt sötningsmedel i bakverk eller efterrätter (inte ofta men det har hänt). Detta har jag dock helt slutat med. Tvärt! Speciellt när jag läst om vilka tarmbesvär det visar sig orsaka. Men men hur som helst, det verkar som jag inte alls tål mejerier för då behöver jag springa på toa ett flertal ggr efter varje intag – och då är det bråttom.

I snart 4 veckor har jag, med hjälp och stöd av naturdoktorn Jean-Pierre i Sydafrika kört vätskafasta (började som vattenfasta) och gått över till även buljonger i form av grönsaks och/eller kycklingbuljong, ibland även älgfärsbuljong. Samt vatten smaksatt med bär, grönsaker och frukt för att få i mig näring och antioxidanter. Jag tar även en hög med tillskott (vilka jag tar får jag ta upp i ett nytt inlägg) genom rådgivning av JP. 

Nu har jag varit hos en tarmspecialist på Citysjukhus+7 i Göteborg. Läkaren kändes seriös och kunnig. Alla mina värden var toppen (tack alla år med bra kost) förutom calprotektin som har med inflammation i tarmen att göra. Men den var inte farlig hög, men förhöjd. Så det ända är att kolla med kamera. Jag ska dricka vistapret för att tömma systemet och sen göra koloskopi och gastroskopi (ser inte fram emot detta). Känns ändå bra att kolla av läget.

Jag upplever dock en stor förbättring genom att kört fasta och valt råvaror utifrån AIP (autoimmuna protokollet), detta kommer jag också skriva mera om i helgen. Men kortfattat att undvika: nattskuggeväxter, tomater, paprika, chili, nötter, frön, mejerier, ägg, choklad, kaffe, vin/alkohol, gluten mm. Jag har även gått över till att äta rent ekologiskt – inget som är besprutat eller matat med kraftfoder mm. Här kan du läsa om skillnaden på ekologiskt och icke ekologiskt nötkött.

Jag kör vidare med mina vattenburkar och kvass, samt laddar för vistaprep inför läkarbesöket!
Det finns hopp och mat är medicin, framförallt rätt mat!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

2 Kommentarer + Kommentera

  • Härligt att höra att du känner att du är på rätt väg med AIP och en kost som passar dig. Många läkare hävdar att kosten inte påverkar, men det är jag övertygad om att det gör. So keep up the good work!

    • Det hjälper otroligt mycket – svårt att förstå faktiskt – men vilken skillnad!!!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »