Att leva med Aktinisk Keratos!

2019-05-21 14:20     2 Kommentarer    Kategori: Hälsa & Sjukdom, Livet

Sommarvärmen – ÄNTLIGEN! Som jag älskar värme, sol, sommar, flipflops och att vara ute! Dock behöver jag vara försiktig med solen och ansiktet, i just den kombinationen. Så keps eller hatt åker på så fort jag är ute i solsken. Efter mina behandlingar av aktinisk keratoser så är min hud extrem känslig, den liksom bränns direkt när solen skiner på den. Ungefär som när du har bränt dig på något varmt och sen har handen nära en brasa eller varm vatten – den känslan. Det som är bra med det är att det varnar mig direkt när jag är utsatt för solstrålning, som annars är lätt att glömma bort så där en tidig solig morgon innan det är jättevarmt.

Men jag har en rad olika kepsar och hattar på lite olika ställen, på jobbet (ovan), hemma, på båten, i bilen. Plötsligt händer det att solen dyker upp!

Jag njuter av sommar och sol, fast på ett annat sätt än tidigare år. Och det är inte en sorg som så att inte kunna vistas i solen, jag är ändå frisk, och jag kan fortfarande vara utomhus och njuta – på mitt skuggiga sätt!

Kramisar! M

Mina senaste solskador, för 3 veckor sedan…

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

2 Kommentarer + Kommentera

 • Hejsan!
  Ser att det är längesen det skrevs på denna sidan och kanske ingen läser men skriver ändå. Jag är glad att du skrivit om AK och din erfarenhet av krämen och hur du nu skär bort dom på en klinik. Jag lider själv av AK och går och fryser bort dom, men nu sist så nämnde läkaren lite om krämen, att det kanske var dags för den. Jag blir livrädd, när jag läst om hur hemsk den är. Jag undrar om du provat c-vitamin+kolloidalt silver som någon tipsade om? Eller Ems-salvan? Har det fungerat? Mvh Lena

  • Hej Lena!
   Tack för ditt meddelande. Jag förstår dig! Usch, den är hemsk – krämen!

   Den hudläkare jag använder tar till kräm om skadorna är för djupa för att skära bort. Så jag kan tänka mig att det bör kollas. Vart bor du någonstans? Har du någon vårdförsäkring? Läkarmottagningen heter Uroderma i Karlstad, och Susanne är det jag går hos. Helt underbar, men det kostar mera än den traditionella sjukvården. Du kan kontakta Susanne och fråga efter prisuppgifter för konsultation.
   Hör av dig gärna igen och berätta hur det går!
   Styrkekram Monique

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »