Oral-B tandkräm ger skrämmande biverkningar

2017-12-08 9:48     21 Kommentarer    Kategori: Livet

I morse var jag med min minst dotter, 13 år, till tandhygenist och tandläkare för sin årliga koll. Förs var båda tandhyganisten och tandläkern mycket imponerad över dotters fina tänder. Inte ett hål så länge hon levt. De konstaterade själva att här var en tonåring som inte åt mycket socker och inte drack juice, saft, läsk eller energidryck. Roligt att höra så klart.

MEN… hon hade lossnande trådar av hud i munnen (munnens slemhinnor lossnar) . Tandhyganisten varnade för det och rekommenderade byte av tandkräm. Det är inget farligt men inte så bra heller. Lisa har precis börjat använda Oral-B tandkräm i tron att den skulle vara väldigt bra. Själv testade jag den och gillade den INTE. Den var söt, stark och obehaglig. Jag använder ekologiskt men det klarar inte dottern av (gillar inte smaken). Vi berättade vilken tandkräm Lisa nu använde sedan några veckor och fick som svar att det är tyvärr det märket som ger dessa biverkningar. Mycket otäckt! De skulle tydligen göra en stark tandkräm, men den blev för stark åt alla håll!

Tydligen är det en känd biverkning att huden från inne i munnen lossnar.

Det jag funderar på, hur kan en sådan tandkräm få finnas kvar på marknaden??? Vill härmed varna andra för denna, som annars ska vara så bra, hemska tandkräm!

 

Save

Save

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

21 Kommentarer + Kommentera

 • Vilka inlägg när jag googlade just för att kolla om fler fått problem med just denna tandkräm. Jag trodde första gången att jag fått ngt pga förkylning, och fick rådet att jag skulle prova använda Zendium om jag har blåsor i munnen. Tandkrämen tog slut så jag började använda Oral B igen och nu har jag fått tillbaka blåsorna. Därav min sökning, och hittade detta, känner mig övertygad nu vad som är orsaken. Tack för inlägg, att ni delar med er.

 • Tack för inlägget! Jag har använt tandkrämen i flera år men inte haft besvär. Min fru lånade den nu när hennes hade tagit slut och hon har fått sår i hela munnen. Jäkla skräp, borde inte få säljas.

  Borde väl finnas tillräckligt med underlag för att gå till konsumentverket?

 • Allt detta känner jag igen. Får samma resultat av Oral-B tandkräm. Jag fick också besvär i läpparna som svullnade och jag blev rädd att jag drabbats av en stroke då munnen hängde åt ena sidan en morgon jag vaknade. Hade borstat med Oral-B kvällen innan.”Trådarna” från både tandkött och kinderna fick jag också. Kunde plocka bort mängder. Fattade aldrig vad detta var, men nu förstår jag. Jag slutade med tandkrämen och besvären försvann. När jag sedan skulle testa Oral-B igen hände samma sak. Så det måste vara den tandkrämen som är boven.

  • Hemsk och otäckt!!! Man kan att undra på vad som finns i dessa och att de är godkända för försäljning!

 • Har också fått ont i munnen. Gick till tandläkaren och vi kom fram till att det nog beror på Oral-b munsköljet som jag började med för ca tre veckor sen. När jag nu läser era inlägg blir jag mer övertygad om att det måste bero på den.
  Tack för tipsen.

  • Hemska saker!!! Bra att inlägget kan upplysa och ge tips till andra. Tack för din kommentar!

 • Har också fått ont i munnen. Gick till tandläkaren och vi kom fram till att det nog beror på Oral-b munsköljet som jag började med för ca tre veckor sen. När jag nu läser era inlägg blir jag mer övertygad om att det måste bero på den. Tack!

 • Sjukt att det säljs en tandkräm som gör stora skador i munnen för många och det finns INGA varningar på hyllor eller i kassorna eller på produkten. Det är ALLVARLIGA åkommor som uppstår i munnen vid daglig användning av Oral b – tandkrämerna, det är inte heller bara någon enstaka som råkar illa ut, det är mängder av folk.

  Slemhinnorna trasas sönder i munnen och det uppstår blåsor och värk, hela munnen blir drabbad och resulterar i att man inte kan äta, svårt att svälja och nästan omöjligt att spotta ut. Helt sjukt och farligt!

  Hur ska dom kunna kompensera mig nu med 3 veckors lidande (redan) och gissningsvis 1-2veckor till nu innan munnen är återställd???

 • Får precis samma med ”trådar” av munslemhinna som lossnar. Läste nyligen att detta kan bero på ett ämne som kallas SLS (sodium lauryl sulfat), ett ämne som gör att tandkrämen skummar.
  Det kan bl.a ge sår i munnen, blåsor etc. Så vi som inte kan använda Oral -B ska nog undvika andra tandkrämer med detta ämne i. Läs alltid innehållsförteckningen!

  • Usch! Inte trevligt detta!

 • Slemhinna lossnar i min mun av FLUX munskölj.

  • Oj fy! Tack för tips!

 • Har precis efter 6 månader med eksem runt munnen fått klarhet att det kommer från tandkrämen Oral B
  Hemskt när man läser allt att den fortfarande får säljas

  • Usch så otäckt! Skönt att få klarhet i det ändå!

 • Vill påpeka att det hjälper inte tillräckligt att skölja munnen och gurgla noggrannt. Jag gjorde det med 2 stora koppar vatten varje gång och det gjorde väldigt ont ändå.

  • Usch!

 • Oral B Gum and Enamel repair ger mig fruktansvärda smärtor i ändan. Andra tandkrämer kan ge mig samma sak, men just Oral B är riktigt illa. Det är så pass illa att jag inte kan använda det märket. Oral B Pro gör så att det bildas trådar av munnens slemhinnor, även det riktigt illa. Ur munhygienssynpunkt är det bra produkter, men tyvärr är biverkningarna så pass illa att det är bara att glömma bort.

  • Verkligen otäckt! Tack att du delar med dig!

 • Då är jag inte ensam! Jag har fått sår i munnen och sveda. har inte kunnat äta något som varit hårdare än banan, eftersom det har gjort vansinnigt ont i munnen av hårt bröd mm. Tandborstningen har varit en ren plåga. Var till läkaren, eftersom jag trodde att det var en allergi av min nya diabetesmedicin. Tänkte inte på att jag även bytte tandkräm vid samma tillfälle som jag bytte medicinen. Har nu tagit bort medicinen, men fortsatte dock med tandkrämen, eftersom jag inte kopplade ihop såren i munnen med den. Nu vet jag, har bytt tandkräm, och jag börjar så sakta läka ihop med alla mina sår i munnen. Gurglar mig inte heller längre med Nystimex, som jag fick av läkaren. Förstår inte heller varför det åtminstone inte finns en varningstext med ev. biverkning på tandkrämstuberna.

 • Vilket sammanträffande. Jag tvingades sluta använda Oral-B för cirka en månad sedan då jag plötsligt fick smärtsamma blåsor i munnen. De blev så illa att jag knappt kunde borsta tänderna på grund av svedan. Jag misstänkte att det berodde på tandkrämen eftersom jag inte använt det här märket tidigare och böt till en som jag köpte på hälsokostaffär. En vecka efter bytet hade blåsorna försvunnit. Jag har aldrig varit med om något liknande med någon annan tandkräm.

  • Ja usch! Bra att du bytte oxå!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »