Stor respons om VACCINET gardasil!

2016-03-14 15:50     1 Kommentar    Kategori: Barn, Hälsa & Sjukdom, Livet

Mitt inlägg i lördags om vaccinet Gardasil har fått väldig stor respons. Inlägget på facebook har delats 29 gånger och det är många kommentarer. Jag har även fått mail och kommentarer på bloggen.

Jag är absolut INTE någon vaccinmotståndare!!! MEN till just denna vaccin är jag mycket ifrågasättande och skeptiskt. Jag har pratat med min dotter och vi är överrens om att hon inte ska vaccineras. Däremot håller inte skolsköterskan med om beslutet, fast respekterar den. Lisa har även pratat med kompisar i klassen och det har skapat en oro, vilket är så klart tråkigt. Men jag tycker ändå att varje förälder har en skyldighet att kolla upp saker. Bara för att läkemedelsverket godkänner vaccinet och rekommenderar den innebär det INTE att den är bra.

Skolsköterskan berättade att vaccinet är riskfri. Jag håller inte med. Jag läser vidare om vaccinet och blir mörkrädd på alla fallbeskrivningar, vilket jag anser är mycket viktiga. Beprövad erfranehet.

En sak som jag tycker är mycket oroande är att vaccinet under test-perioden gavs till flickor från 15 år… Och utan något vidare test eller forskning så ges det nu till Svenska barn mellan 9-11 år, barn som växer och utvecklas som mest. VAD blir konsekvensen av detta?

Nedan kan ni ser några kommentarer efter inlägget på facebook. Min uppfattning är att många som läser och sätter sig in i vad vaccinet innebär, avstår vaccinet åt sina döttrar…

Mina barn har fått alla andra ‘vanligt förekommande’ vaccinationer, och de har vaccinerats inför vissa resor osv… det är klart att det finns en del biverkningar även där. MEN det här är annat, tycker jag.  

Varje år får ca 300 kvinnor livmoderhalscancer och ca 70 dör. Av de kan 78% relateras till viruset (som denna vaccin vaccineras mot). Det blir då alltså 50 dödsfall på ett år.

 • Vaccinet introducerades 2006.
 • Det tar 10-15 år för in infektion att ev utvecklas till cancer, altlså 2021.
 • Infektionen tar tid att upptäckas, så vi lägger på 1-2 år.
 • Studier måste göras. Data samlas in och analysras och ska sedna publiceras. Nu pratar vi om årtal 2025 – 2030.
 • Först då kan vi rimligen veta om vaccinet ger någon effekt eller inte.
 • Idag är det bara antagande.

Livmoderhalscander är ingen epedemi, och chansen att dö i detta är 0,16%.

Vad innebär biverkningar:

 • I Danmark är snittet på allvarliga biverkningar ungefär 52/ år. Ungefär lika många som kommer dö av cancer.
 • En allvarlig biverkning visar sig vid:
  – att vara dödlig
  – livshotande
  – kräver sjukhusvistelse
  – resultat av ihållande invaliditet
  – eller medfött avvikelser eller fosterskador

Sundhetstyrelsen, Danmar

Vaccinet är prövad på många och anses vara trygg. Svenska myndigheter ser att fördelarna med vaccinet är större än nackdelarna. Därför ingår vaccinet i dagens vaccinationsprogram och erbjuds till alla flickor.

Vaccinet är för individen, alltså ingen annan är utsatt för fara om den ej tas. Fördelen är att det går att ta den senare i livet, och behöver INTE tas när man är mellan 9-12 år! Jag vill självklart inte att min dotter ska bli sjuk och ha större risk att få livmoderhalscancer men idag så anser jag att riskerna är större med vaccinet än utan.

Jag tror det är viktigt att göra det val som känns bra för dig som förälder. Det är inget självklart val åt något håll. Utan det är viktigt att söka information, ta ställning och känna att man har gjort det som känns bäst för en själv.

Vaccinet väcker inte åsikter och oro bara i Sverige och bara hos mig… Utan det är brett!

VG: Dansk expert vill ha time-out for HPV vaccinet.

VG: Tog HPV vaccin och varit allvarligt sjuk i 5 år

Jag har fått hjälp med siffror från en påläst vän som skrivit om vaccinet på hennes hemsida.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

 • Eftersom Gardasil har varit/är utsatt för kritik gick en expertgrupp om 12 läkare/forskare in och granskade vaccinet! Studien säger att vaccinet är säkert och det godtogs av vårt läkemedelsverk! I Danmark kontrollerades studien mer och alla 12 som ingick i gruppen befanns ha ekonomisk bindning till Mercks. dvs. Tillverkaren.
  Man kan ju inte då påstå att studien var oberoende!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »