Tid på Karlstads Kirurgiska Laserklinik

2015-11-03 8:35     3 Kommentarer    Kategori: Livet

 

För er som har följt mig ett tag så kanske ni minns för några år sedan när jag fick det hemska beskedet: Aktinisk Keratos inget roligt besked. Aktinisk Keratos är en förstadie på hudcancer. Det är inget som plötsligt händer utan beroende på hur solskadad man blivit som ung (barn) så påverkas detta senare i livet. Jag är, enligt hudläkare, för ung för detta. MEN eftersom jag har växt upp i Sydafrika och blivit ordentligt bränd i ansiktet MÅNGA gånger, så är det inte så konstigt.

Jag genomgick en hemsk behandling med cellgifter i ansiktet! Låste in mig under 5 veckor och vågade inte ens ut till brevlåda. Jag såg hemsk ut! Hela ansiktet bestod av variga stora sår. HELA!

Nu har det gått några år och jag tycker mig känna igen någon fläck. Det visar sig i form av en liten torr yta, som en finne nästan. Lite, liiiite klåda, men just att det flagnar. Huden blir extrem torr och lossnar. Men som sagt, ytan är extrem liten. Detta visar sig när jag är i sol men även om jag är utomhus på vintern i snö där solensstrålar reflekterar.

Jag har nu bestämt mig för att ej gå via Landstinget utan via den omtalade Kirurgiska Laserkliniken i Karlstad. Jag har läst mycket och pratat med en kompis vars syster är hudläkare i Tyskland. Enligt henne så är det laser som jag ska använda om nya fläckar uppstår.

Tiden är bokad! Jag sitter i väntrummet och är nervös. Hoppas, hoppas att inga nya ‘fynd’ dyker upp under luppen. Och vilket ställe det här är. Annat än sjukhuset måste jag säga. Dessutom bjuds det på kaffe i väntrummet. Det uppskattas alltid!

Jag återkommer!

Längre ner på sidan finns länkar till tidigare behandling!


  

Aktinisk keratos har jag blivit diagnostiserad med och behandlas nu med cellgift.

Jobbiga stunder

Behandlingen avbruten!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

3 Kommentarer + Kommentera

  • Klart det kommer att gå bra Monique!

    • Tack Fredrik!

  • Hoppas det går bra för en månad sedan fick jag diagnosen malingt melanom hade tagit bort ett födelsemärke som ändrat form och färg. opererade bort mer vävnad igår men har troligen kommit i tid.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »