Om Zumba….

Vill du dansa Zumba med mig och en mazza andra glada människor så boka in dessa fartfyllda och svettiga kvällar!

Vad är ZUMBA?

Latino-inspirerad träningspass – där vi dansar oss svettiga, tränar hela kroppen – bålträning, styrka, intervallträning och kondition.  Det är så roligt så man glömmer bort att det är träning! Ett enkelt sätt att röra på sig!

70% är latino och 30% är annat, tex Afrikansk, rock-n-roll, mm.

Se inslaget från youtube till höger! 🙂 Eller läs mera om oss på bloggen längre ner på sidan!

Behövs koordination?

 

Det står alltid att ‘förkunskap’ behövs inte.  Jag måste säga själv att det underlättar om man har liiiite koordination. MEN enligt ‘ZUMBA’ så skall det inte vara nödvändigt.  Det är INTE nödvändigt men man skall vara medveten om att vissa av stegen är snabba och att det är bara att hänga på så gott det går! Kan kännas frustrerande första gången.  Ledaren skall visa förslag på rörelser, sen skall alla deltagare tolka rörelserna på ett eget sätt.  Man skall inte behöva göra exact som ledaren – uten man gör efter egen förmåga. Det viktiga är att man rör på sig, och att man har roligt!

 

I ZUMBA konceptet så avbryter ledaren inte passet inför varje låt för att visa steg – utan musiken skall rulla på och efter några gånger så kan man stegen.  Ledaren skall helst inte ha headset heller, även det för att kunna endast visa rörelser.  Jag kommer dock att ha ett headset för jag upplever när jag har övat på vänner att det underlätter – och det blir inget avbrott i musiken.

 

70% av musiken skall vara Zumba musik, latino… 30% kan vara annat, blandat eller tex afrikanskt.  I Zumba musiken finns deras egna variationer med både Afrikanskt, Rock n Roll, country tex… Ledaren väljer musiken utifrån tycke och smak.

Som ledare kan man vara med i ZIN, däreigenom får vi ny och fräsch ZUMBA musik varannan månad – riktigt kul!

Våga testa! 🙂

Let’s Zumba!!! Join in!