Vikten är inte helt stabil pga LCHF¸ men enklare…

2011-09-17 18:27     Kommentera    Kategori: LCHF teori


Min egen viktkamp är inte över¸ det blir den aldrig. Bara att inse. Men jag kan ändå acceptera att det är så. Upp ibland (speciellt under semestertider och många restaurangbesök) och ner igen!

Efter USA resan i May på drygt 2 veckor så ökade jag ca 8-10kg trots strikt LCHF-ätande! Men när det är kryssningsbåt och enbart restauranger (och en del vin) så är det omöjligt att ha koll på vad exact är i maten¸ även om jag frågade om och om igen om ingredienser!
Vad gör man?

3 dagar efter hemkomsten så spelades första delen av Vetenskapens Värld in… Men nästa del spelades in i aug – då hade jag minska 6 av dessa ‘nya’ extra kilon. Och än har jag några kilon kvar!

Som sagt¸ kampen är konstant och jag kör hårt – hela tiden.

Detta inlägg skriver jag för att bara vara helt öppen med att bara för att jag en gång har kommit i målvikt innebär det inte att kampen är över. Den blir aldrig över¸ den är konstant. Sedan får jag vara lite mera accepterande ibland att det går upp och ner vilket jag förut kunde bli väldig deppig över.

Det finns dock inget annat alternativ för mig än LCHF – det funkar.

Jag äter mig mätt på bra mat.
Jag får helt bort sötsug.
Jag får mera energi.
Jag mår toppen.
Jag tränar bra.
Jag har riktiga bra värden.
Jag är glad.

Sedan är ju frågan om min kropp blir mera känslig¸ så när det smyger sig in kolhydrater så känner jag av det direkt och det gör även vikten¸ tyvärr.

Vad är dina erfarenheter av detta? Du som varit överviktig¸ ökar du lätt i vikt?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »