Utlärning av tallriksmodellen – till tonåringar!

2010-05-05 9:49     Kommentera    Kategori: Barn, LCHF teori

Igår frågade min tonårs tjej om tallriksmodellen. I skolan nu håller de på med just detta! Det skall vara tallriksmodellen som gäller. That’s it! Och inte överäta ägg! Dottern berättade att hemma åt vi LCHF – svaret va: ‘Vad är det?’!

En underbar diskussion hade vi! Hon frågade mig hela tiden – men du är helt säker på att vi inte behöver Kolhydraterna? Inte ens vid träning? Finns det fakta? JA JA JA! Då blev hon så glad!
Jag kommer att ‘äga’ i klassen imorgon sa hon!

Hon skrev för full om glykneogenes, glukos, fett och proteiner! Nu skulle hon berätta detta idag i klassen! Att minsann så är det så här vad gäller kolhydrater! Att fett och protein omvandlas i levern till glukos, och det är glukos kroppen och hjärnan behöver inte kolhydrater!

Enligt tllriken de lär sig (livsmedelsverket) så är 25% protein och resten blir ju kolhydrater i form av frukt, grönsaker och ris, pasta, potatis, bröd! INGET fett!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »