Tveksamt med LCHF! Vad händer med hjärnan om några år?

2011-07-04 10:47     Kommentera    Kategori: LCHF teori

Ganska ofta får jag höra via mailen eller kommentarer på bloggen eller även när jag pratar med folk att det finns ingen långtidsforskning på hur det är att leva på LCHF.

Först och främst så skall jag säga att ingenstans någonsin står det att kolhydrater är essentiella. Detta innebär att vi BEHÖVER inte kolhydrater¸ de är inte livsnödvändiga. Men både fett och protein är livsnödvändiga¸ essentiella! Det i sig säger rätt mycket tycker jag.

Inom LCHF äter vi naturlig mat som människan har ätit i alla år¸ sedan livets början. Det forskning visar är att idag med alla dessa kolhydrater¸ socker och stärkelse¸ lätt produkter och fettsnålt kost så har samhället blivit mer sjukt än tidigare. Välfärdssjukdomar är mera än någonsin¸ folk äter mera mediciner än någonsin och cancer mm bara ökar!

Det man kan se och det vi hör mer och mer är att folk som ändrar kosten till LCHF får så många hälsovinster¸ de blir friska¸ de blir smala¸ de kan sluta med mängder av mediciner¸ de mår bra¸ de blir inte alls lika sjuka lika ofta som innan¸ de sover bättre¸ får mera energi – listar är låååång!

Detta är inte för att de äter ‘farlig’ mat! 🙂

Hjärnan händer det inget med efter ett liv eller åratal på LCHF¸ det kan man räkna ut ganska lätt tror jag¸ helt utan forskning. Hjärnarn får ALLT den behöver via glykoneogenes! Levern gör om fett o protein till den mängd glukos som behövs till hjärnan.

Vi år MÅNGA som har ätit LCHF i flera flera år utan att ha ‘försämrade’ hjärnfunktion vad jag vet och ser. Snarare mera skärpta¸ bättre koncentration och friska!

Det är dock alltid bra att frågan lyfts fram¸ för många VET inte helt enkelt. Bättre att fråga än att vara tyst och bara tro… Jag välkomnar gärna folk som är tveksamma till LCHF – då har vi möjlighet att hjälpa ännu flera till friskare liv.

?t väl¸ må gott och njut av en frisk kropp! 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »