Tonåringar och LCHF! Del 2

2010-05-04 23:10     Kommentera    Kategori: Barn, LCHF teori

Barn skall inte gå ner i vikt om inte en läkare är inblandad! MEN barn skall äta bra och naturlig mat som kroppen är avsedd för att äta! Det är inte då en massa socker, läsk, mjölmat, mm!

Stillasittande – bussåkande – datorspelande tonåringar förbränner heller inte kolhydraterna på samma sätt som aktiva sportspelande tonåringar eller som småbarn som leker ute och cyklar massor. De har fullt upp med hormoner dessutom, så svängande blodsockerkurvor gör inte livet lättare. Inte för någon! 🙂

Här hemma äter alla barnen LCHF kost! Vi har aldrig juice, ris, pasta, ketchup mm hemma. Det finns surdegsbröd till frukostar om det önskas med mängder av pålägg! De får äta hur mycket pålägg som helst, goda ostar i form av hårdost, brie, kantadou och philedelphiaos, salami och skinka. De äter även paprika, tomater och mycket kål, blomkålsmos och broccolimos. Gräddiga såsar varenda måltid och mycket nötter.

I skolan är det inte så lätt! Mina barn är medvetna, men inte helt strikta – 🙂 (inte som jag skulle önska att de var) men medvetna är bra! De har mycket kunskap om kosten. De försöker ta mera proteiner i skolan istället för mycket kolhydrater. Men skolan är en kapitel för sig!

Ovan: Min ena tonåringens frukost idag….

Tonåringar mår bra av LCHF kost! Mina barn är bra exempel på detta. Orken är helt annat än innan. De sover bättre. Sonen har blivit av med migränanfallen (!)! De går inte och småäter hela tiden. De är så mycket gladare!

Tonåringar är ett ‘släkte’ för sig, och inte helt enkla direkt! Men när jag ser hur mycket kosten påverkar och vilken skillnad det gör på barnen så är det bara att glädjas med och njuta av dessa åren! 🙂

Tänk om flera förstod innebörden av kosten barnen äter! Att vi kan påverka våra barn och hur de mår, hur de beter sig och hur de utvecklas, genom att ge det bra och rätt kost!
Vi har en hel värld att visa…. 🙂

Sen är det även viktigt med OMEGA-3 för våra barn! Inte att glömma!

Ni som har barn, ser ni någon skillnad? Hur gör ni hemma? Dela gärna med er! 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »