Tillsatser som tvättas bort
Idag kan vi läsa på allt fler produkter uttryck såsom ‘utan tillsatser’ eller ‘naturliga ingredienser’. Men det är inte helt självklart att det är så.
Många är skeptiska mot tillsatser, själv läser jag alltid etiketterna och ser efter vilka tillsatser finns i produkten.
Ca 1/3 av livsmedelsprodukter i Tyskland, Frankrike och England har texten ‘utan tillsatser’ på sina förpackningar, enligt en undersökning gjord av Tidningen Hunger. E-nummer byts ut mot mer harmlösa beteckningar och syntetiska tillsatser och aromer mot mer naturliga motsvarigheter. Vissa tillverkare förbättrar faktiskt sina produkter, men ofta är det mest på ytan.
Ett exempel är brunsås från Knorr. Den ska vara gjord med rik rostad köttbuljong, enligt etiketten och helt utan smakförstärkare, konservingsmedel och färgämnen. MEN hur ser det ut i verkligheten?
Sanningen visar att den innehåller inget kött, över huvudtaget. Smaken kommer ifrån aromer som SMAKAR kött (heter arom på etiketten). Färgen kom från ämnet E150c… OCH för att förlänga hållbarheten så finns med en smak- och luktfri brut pulver gjord av karnasol och karnosolsyra.
Hela artikeln: Äkta Vara
Kan du rekommendera något som man kan dricka i stället för vin? Skulle vara kul med nåt gott i glaset…