Tillsatser som tvättas bort

2015-08-27 8:09     1 Kommentar    Kategori: LCHF teori, Tips

Knorr brunsås 3

Idag kan vi läsa på allt fler produkter uttryck såsom ‘utan tillsatser’ eller ‘naturliga ingredienser’. Men det är inte helt självklart att det är så.
Många är skeptiska mot tillsatser, själv läser jag alltid etiketterna och ser efter vilka tillsatser finns i produkten.

Ca 1/3 av livsmedelsprodukter i Tyskland, Frankrike och England har texten ‘utan tillsatser’ på sina förpackningar, enligt en undersökning gjord av Tidningen Hunger. E-nummer byts ut mot mer harmlösa beteckningar och syntetiska tillsatser och aromer mot mer naturliga motsvarigheter. Vissa tillverkare förbättrar faktiskt sina produkter, men ofta är det mest på ytan.

Ett exempel är brunsås från Knorr. Den ska vara gjord med rik rostad köttbuljong, enligt etiketten och helt utan smakförstärkare, konservingsmedel  och färgämnen. MEN hur ser det ut i verkligheten?

Sanningen visar att den innehåller inget kött, över huvudtaget. Smaken kommer ifrån aromer som SMAKAR kött (heter arom på etiketten). Färgen kom från ämnet E150c… OCH för att förlänga hållbarheten så finns med en smak- och luktfri brut pulver gjord av karnasol och karnosolsyra.

Hela artikeln: Äkta Vara

FAKTA: Knorr Brunsås

Ingredienser: Vatten, grädde 4,5%, modifierad stärkelse, rapsolja, socker, salt, tomatpuré, färgämne (sockerkulör, ammoniakprocessen E150c), arom, lök, syra (citronsyra E330, mjölksyra E270), förtjockningsmedel (xantangummi E415), peppar, antioxidationsmedel (extrakt av rosmarin E392).

(Hämtat från företagets hemsida i september 2014, med E-nummer ditskrivna av Äkta vara)

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

  • Kan du rekommendera något som man kan dricka i stället för vin? Skulle vara kul med nåt gott i glaset…

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »