Stress är inte bra!

2010-09-13 13:16     Kommentera    Kategori: LCHF teori

Kortisol är en av våra stresshormoner. Stress är det kroppen andvänder sig av mot fara! Stress kan vara jättebra vid tex en konfrontation med fara men är inte bra tex direkt efter en måltid! Kroppen är då i beredskap för ev. ett överfall! Kortisol hjälper till att bryta ner muskler och omvandla det till blodsocker. Kortisol hjälper till att stimulera fettinlagringen och riktar in lagerarbetarna till buke . Kallas ofta ‘stressfett’. När vi dessutom äter kolhydratsrik mat så kopplas kortisolsystemet på.

När då kroppen är beredd på fara/överfall (stress) så krävs det energi. Mycket energi! Det som får ner kortisolnivån är endast ‘aktiv vila’ och träning!

OCH att bero på stress! Så fick jag det vääääldigt stressigt förut! Mitt plan från Hamburg var en timme försenad… Jag sprang till Arlanda Expresståg som jag missade med 1 minut! Vänta i 15 minuter… Detta innebar att nästa tåg skulle anlända 1 min innan mitt tåg till K-d skulle avgå!!! Även om jag hade 15 lugna minuter så kände jag hur pulsen ökade, mitt inre tempo steg och jag började bli kallsvettig! Jag skall ju ha Zumbapass ikväll i Karlstad!

Arlanda Express var framme 2 min efter utsatt tid, vilket innebar i praktiken att mitt tåg redan åkt! Skam den som ger sig! Jag sprang, Zumbaväskan över axeln, datorväskan med och min söta rosa resväska åkte med av rena farten! Jag missade mitt tåg!

Paniken steg, ångest och tårar – jag MÅSTE ju till K-d idag!! Började kolla flyg till K-d! Jag skulle hinna OM den lyfter i tid! Nästa tåg skulle inte gå… Swebus blev plan B!

Här sitter jag nu! *pustar ut*! Swebusexpress – tack o lov! Och det finns el till min dator! Sitter och lyssnar på Zumba musik och planerar nya steg inför kvällenspass!

Tur jag skall träna för att få ner mitt kortisol!!!! *ler*!

Hittar lugnet…. 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »