Skrämmande innehåll men bra för hjärtat (?)

2012-10-19 11:31     10 Kommentarer    Kategori: LCHF teori

Becel vill att vi ska tro att deras produkt är en hjärtevän som är bra för oss och göra oss båda smala och friska!
Men det är ju fel fel fel!

Becel är kemisktframställt och innehållet är skrämmande – både för kroppen och miljön!

Källa från Sanna Relations

Följande kemikalier och processer förekommer vid tillverkningen av becel, såvida inte produktionsprocessen ändrats på senare tid:

• Bensin (extraktion av sojalecitin)

• Aceton (fraktionering av palmolja)

• Natronlut (vid raffinering)

• Fosforsyra (vid raffinering)

• Regenererad bentonit (blekning)

• Kraftig upphettning (ca 230 grader i deodoriseringssteget)

• Natriummetylat (omestring) som sedan ombildas till metanol

• Andra lösningsmedel (okänt vilket/vilka) när man extraherar växtsteroler från timmerstockar eller soja.

 

Någon som äter Becel fortfarande???

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

10 Kommentarer + Kommentera

  • I vår kommun serveras detta till skolbarnen! 🙁 Har förbjudit mina barn att använda det!

    • Bra gjort!

  • Min mormor kallade den där smörjan för bequerel, så rätt hon hade i det!

  • Jag fick min pappa att slänga ett paket Becel i sopkorgen i helgen när vi var och hälsade på honom. Som tur är brukar han även äta Bregott på smörgåsen och det paketet fick han behålla:)!

  • Jag var nyss och handlade. Plockade åt mig 1 kg smör för säkerhets skull, man vill ju inte bli utan. Då hör och ser jag bredvid mig ett par där hon vill ha smör men han övertalar henne att köpa Lätta för det är nyttigare. Hon försökte kämpa emot men det blev som han ville. Ett stort paket Lätta i korgen. I såna lägen önskar jag att jag vågade öppna munnen och tala honom till rätta. Men det gjorde jag inte. Känns inte bra 🙁

  • Becel… Kommer osökt att tänka på den fina devisen:

    Whenever you see the words ‘fat free’ or ‘low fat’
    think of the words ‘chemical shit storm’

  • What?? Skrämmande…o det tvingar dom i alla gamla?!

  • Oavsett vilken matindustri och tillverkning man än studerar i närbild, hittar man massor med kemikalier som betraktas som “gifter”. Kött- och grönsaksindustrier är inga undantag heller på den punkten. Man behöver inte alltid tillsätta, eftersom kretsloppet ombesörjer att vi drar i oss mycket ovälkommet ändå. Viltkött och egenodlade grönsaker är väl det mest naturliga vi kan äta i dagsläget.

  • Anna W

    De här produkterna rekomenderas fortfarande ex bland läkare!! Svärmor har fått T Simvastatin mot sitt kolestrol och rek att äta just becel och tänka på hur många ägg hon äter per vecka! Fanns väl inget mera att säga till henne då hon är normalviktig och tar raska promenader dagligen. alltid passat sig för vad hon äter och håller sig till socker på helgerna! Man häpnar… Nu är hon ju dock kluven då jag och hennes son äter LCHF och säger åt henne att hon inte ska göra som dom säger! Tack och lov har hon lyssnat på och kan inte argumentera emot när jag säger till henne att naturliga råvaror som smör måste vara bätttre än denna smörja! Och skada mindre i kroppen! Men det kan inte vara lätt för de äldre…. Man gör ju som Dr säger!!!
    Ha en riktigt bra helg! Kram
    Ps Den rosa väskan var riktigt snygg om inte annat så blir den stilig om du bär den!!

  • Mmm, mumsi mumsi, hälsokost när den är som bäst :S

    Ännu ett bläh.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »