Se upp för grädden!

2012-04-12 11:19     Kommentera    Kategori: LCHF teori


Har ni funderat över varför viss grädde har 36% fett och andra har 40% fett?

Svaret är ämnet karregenan E407.
Ämnet innehåller också något som kallas för PFGA (Process Free Glutamat Acid) vilket kan orsaka samma symtom som hos natriumglutamat (E621).

Karragenan är ett konstgjord ämne för att minska mängden fett men ändå ge samma ‘konsistence’ som ‘original’.

Tex 36% grädde innehåller karragenan, och vissa även med 40% – men läs innehållsförteckningen så ser ni tydligt. Det kan även finnas i laktosfria prudukter – så läs läs läs på förpackningar!

Innehållsförteckning
Grädde, stabiliseringsmedel (karragenan).
Näringsinnehåll
Energivärde 1450 kJ/350 kcal
Protein 2,5 g
Kolhydrat 3 g
Fett 36 g
Vitamin A 330

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »