Rabarber, ja eller ej?
Hur är det egentligen med rabarber och LCHF? Rabarber är en frukt, men de flesta vet, den är ju inte värst söt.
Rabarber innehåller ca 3g kolhydrater/100g.
Jag har testat ett ‘hitta-på’ recept med rabarber, smör, grädde, vanilj… resultaten får ni senare! Och som vanligt med mina recept, det finns ingen sötning…
Vad tror ni? ÄTBART eller SLÄNG?
😉
Största rabarberbladet med hela stjälken blir otroligt dekorativt i en hög vas, typ en-liters mätglas, placerat i ett lämpligt hörn på golvet. Det överlever väldigt lång tid i rör-vasen och bladet t.o.m. växer ytterligare i storlek. Glöm inte att vattna.
Jag vet detta på grund av en rabarbertävling jag utlyste på jobbet, vem har störst rabarber, en tävling som jag vann bara för att jag fick knycka en i grannens formidabla rabarberstånd.
Rabarbra er faktisk en grønnsak. Det forklarer kanskje det lave karbohydratinnholdet. Jeg har sett ulike opplysninger om det, men i den norske matvaretabellen står det 1,6 % av spiselig vare.
Ok, tack. I USA klassas den som frukt men är egentligen en grönsak. Bra det! 🙂
Hoppas, hoppas att det blir ätbart! Har också en massa rabarber som jag inte vet vad jag ska göra med.
Kolhydratmängden är ju inget större problem 🙂
Däremot skulle ju oxalsyran kunna ställa till med lite skada
Dock har jag hört att man kan elliminera den effekten genom att tillsätta lite salt i krämen/pajen som då binder syran??
Åhh, jag hoppas oxå på ätbart!! Vet inte vad jag ska göra med alla mina, förutom att ge bort…
Jag kan alltid hoppas att det är ätbart!