Påverkar träning stress?

2010-01-15 22:37     Kommentera    Kategori: LCHF teori

Tillhör du dem som inte hinner träna? Som blir stressad av tanken att träna? Som tror att träning är överskattad? Som tycker att träning är ‘för andra’?
Då är det just DU som behöver träningen och alla fördelar det bär med sig! 🙂

Efter ett bra träningspass, joggingrunda, långpromenad, golfrunda, dans, aerobicspass så känns dagens och kroppens stress som bortblåst, om inte helt borta så iaf mycket mindre än innan träningen.
Känner du igen det? Det gör jag, alltid!

En av de enklaste och mest effektiva antistressmetoder som finns är just träning, motion. Det packar bort stresshormonet Kortisol! Finns inte så många andra saker som gör det föurom aktiv vila – träning kan också vara aktiv vila. Det är just när kroppen kopplar bort, hjärnan kopplar av – kroppen styr bort fokuset ifrån stressen.
Aktivvila är även: en promend i skogen, en bra bok, fysisk vila, en cykeltur, titta på havet…. det som gör att du kan koppla bort och koppla av.

Dessutom så utsöndrar kroppen ‘måbra’ hormoner, endorfiner och muskelspänningar minskar – detta gör att stressnivån inte ligger på topp utan sjunker.

Förutom minskad stress så finns det många mera fördelar med träning!

Bättre kondition
Starkare kropp
Glädjen ökar
Mera energi
Bättre sömn

Hitta den träningsformen som passar just DIG! Våga testa något nytt! 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »