Paleo och LCHF?

2011-08-17 10:57     Kommentera    Kategori: LCHF teori

Vad är skillnaden? Eller var är liknelsen? Jag är inte helt insatt skall jag erkänna¸ men av det jag har förstått så tolkar jag det så här:

LCHF
Low carb
High fat
Feta mejerier
Minimalt/ingen frukt
Ej stärkelse och socker

PALEO
Low carb
Fat men inte high fat
Inga mejerier alls
Frukt
Ej stärkelse och socker

Paleo är vad jag kallar för ren och strikt stenålderskost.

Som en av föreläsarna i LA sa: det var ingen ‘då’ som jagade en myskoxe eller en elefant för att börja mjölka den(?)…

Jag ‘köper’ det de säger och tycker¸ förutom all frukt. MEN det som jag uppmärksammade i USA är att medelåldern på alla 600 personer på Ancestral Health Symposium var väldig ungt – mellan 30-40år. Inte många med övervikt och inte många ‘sjuka’.

Till skillnad i Sverige (under förändring dock) men många kommer in på LCHF senare i livet och många gånger pga sjukdom¸ övervikt osv. Iaf i första hand.

Det är en stor skillnad. Vilket oxå kan förklara varför det funkar med frukt ‘over there’ – de äter inte pga viktminskning. Utan pga välmående¸ och det är dessutom ganska trendigt just nu. Att det är så många unga är tydligen pga crossfit träning¸ att dessa två hänger ihop. Och nu är crossfit V?LDIGT stort och populärt i USA.

Har du testat ren Paleo?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »