Orkar ej träna på LCHF (?)

2015-09-10 13:36     Kommentera    Kategori: LCHF teori

Men nu orkar jag knappt gå upp för trapporna utan bankande hjärta och lyckades nätt och jämt släpa mig runt 5 kilometer!

Gör verkligen kolhydrater så stor skillnad? Jag är inte överviktig, utan ligger nu precis på min idealvikt.

Jag är fortfarande päronformad och har fett att ta av på den nedre delen av kroppen. Men tror du att jag kan kommer tillbaka till mina tidigare resultat så länge jag går på LCHF? Kan detta vara ett tillfälligt tillstånd när kroppen är i ketos, att man har mindre energi innan den hunnit vänja sig? Eller är det bara att vänja sig vid tanken på att vara tillbaka på noll, konditionsmässigt?

Mycket orolig

 

LÄS OCKSÅ: Äter LCHF – varför går jag inte ner något i vikt

Jag läste en insändare här om dagen, på Expressens hälsosida… Den handlade om träning, LCHF och energinivå!

Den som skrev in berättade att hon/han har börjat med LCHF sedan två veckor. Personen håller sig mätt länge vilket var underbart. Men träningsresultat och energinivån är inte som tidigare. Hjärtat dunkar hårt bara vid ansträngningen vid att gå i trappor. Personen är normalviktig och undrar om kolhydrater gör så stor skillnad? Kan det vara tillfälligt när kroppen är i ketos? Eller ska man bara vänja sig att vara tillbaka på noll vad gäller kondition?

Från: Mycket orolig

Svaret från ‘Sofia’ på Expressen tycker jag i det stora hela är rätt bra. Att i början kan det vara problematiskt med energinivåerna, innan kroppen har ställt om sig till fettdrift. MEN också att kroppen kanske inte är gjord för att vara utan kolhydrater (?)… Det sista där funderar jag lite över? Kolhydrater är ju inte essentiella… Det gäller ALLA kroppar.

Tipset blev att fortsätta på LCHF i ca 4 veckor… alternativet återinföra långsamma kolhydrater eller byta träningsform.

tränarj

Jag skulle vilja tillägga att under övergångsperioden så kan man träna lite mera försiktigt tills kroppen har ställt om sig. Att vara i ketos ger tvärtom effekt, man får ännu mera energi, är du säker att du är i ketos? Sen viktigast av allt – energikällan kommer från fettet! Får du i dig nog med fett? Öka gärna fettintaget rejält så att du ger kroppen den energi den behöver för att träna.

EXPRESSEN: Äter LCHF – varför orkar jag inte träna?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »