Oreo kakor och M&M’s är för framgångsrika för att försvinna i framtiden

2011-08-05 23:03     Kommentera    Kategori: LCHF teori

Loren Cordain PhD – Colorado state Univeerisyt¸ Fort collinsOrigins and evolution of western human diet.

Loren Cordain är en Paleo guru har jag förstått.


Inom paleo så äter man inte mejerier alls¸ inte ens smör. ?r det någon som har försökt fånga ett vilt djur och sedan mjölka den? Nej! Tänk tanken¸ jaga en buffel och börja mjölka. Alltså mejerier åts inte under stenåldern. Jag kan faktiskt köpa deras argument¸ men jag älskar ju smör och mår ju bra av det. Men lite sugen blir jag på att testa strikt paleo. Vi får väl se!

Han menar att genom forskning så har man hittat att folk valde i första hand mat i form av kött/djur och inte från växtligheten¸ utan då om djur var bristvara.

Han pratade vidar om att ‘vi’ tror att vi har ätit spannmål så länge¸ i många generationer¸ men tittar vi på en tidslinje så är det inte alls länge.

Vin och öl har vi ‘bara’ druckit i 7000 år. Vad tråkigt folk måste ha haft innan dess¸ sa Cordain. 🙂

Cordain pratar om det som är naturligt för oss att äta via evolutionen.
Vad gäller honung så fanns det bara i begränsad mängd efter säsong. Sockerintaget var inte nära vad den är idag¸ inte nära! Och alla kakor som Oreo Cookies och M&M’s är för framgångrika för att försvinna i framtiden!

Nämn ordet sjukdom så är sockret boven.

Han även pratade om oljor och hur många dåliga oljor det finns. Att man kan nästan göra olja utav vad som helst så länge man har möjlighet till processen. USA har¸ som Sverige¸ en ‘tallriksmodell’ som är likt den i Sverige¸ den kallas för en frisbee¸ bara att slänga iväg!

Cordain ger inte tummen upp till hög fett mejeriprodukter men säger att kött med hög fetthalt inter påverkar hjärt och kärlsjukdomar!

Intressant föreläsning!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »