Några maskrosor & vackra tulpaner – hitta din motivation

2014-05-05 8:53     1 Kommentar    Kategori: LCHF teori

IMG_2320

Gomorron på er, denna vårmåndag!

Bara att konstatera att våren är här, i full blom! Geeez va maskrosor jag har i min trädgård! Men egentligen, en jättefin blomma! Det kan bara bli lite för mycket av det goda i gräsmattan dock! *LER*…

IMG_2309

IMG_2308

Sen finns det några fina tulpaner också…

IMG_2318

IMG_2319

Jag tänkte att det kan vara jämförbart med kroppen, vikt, tankar och motivation. Jag vet själv hur jag många gånger känt mig som en maskros. Hur jag upplevt att jag blivit behandlad som en maskros.

Konstant påmint om min övervikt och kamp som kändes som om den aldrig skulle hitta till mål. Misslyckande efter misslyckande. Nya motstånd som blommade upp lite överallt. Nådde liksom aldrig fram, i många år. Jag såg en massa hinder, och inte möjligheter.
Varför kunde så många andra lyckas men inte jag. Varför passade aldrig kläderna i butikerna just min kropp. Varför kändes det som jag aldrig skulle kunna få den kropp (och hälsa) som jag ville ha, som jag konstant kämpade för. Varför skulle jag inte kunna unna mig den där glassen på sommaren (ofta), eller en kakbit när det var kalas. Jag hade väl också rätt att njuta av sånt.

Men sen insåg jag så småningom att livet behövde inte vara som en maskros. Och inte heller som en tulpan. Utan jag hittade min väg, det sättet som fungerar för mig. Att inte se mig själv som ett offer utan istället välja mitt sätt, hitta mina mål, tänka positivt och få bort blodsockertopparna i kroppen. Och lyckas.

Livet kan vara en kort och gul maskros, en lång och ståtlig tulpan eller en taggig vacker ros. Det spelar ingen roll – så länge man på insidan mår bra! Man är själv den enda som kan göra något åt hur man mår, hur man vill leva sitt liv.

Känner du dig som en maskros som alla tittar förbi? Eller når inte fram till målet, har en känsla av misslyckande? Hur vill du ha det? Vilken blomma vill du vara? HUR ska just du nå dit?
Det går…

Ha en underbar vecka!!! Much love… Monique

 

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

  • Jag har alltid älskat maskrosorna, tar aldrig bort dem där de står i gräsmattan, det är jättevackert med alla dessa tusen solar mot det gröna. Maskrosen kan va riktigt stolt för det vackra den sprider hela sommaren.

    Att Du tyckte Du “bara” var en maskros var orättvist mot Dig för precis som maskrosen kan Du vara riktigt stolt för vad Du åstadkom som ung med Din hälsa. Ett åstadkommande som bara fortsatt, både för Dig själv men också för så många andra människor. Maskrosen är tomtens mest långlivade blomma.

    Späda maskrosblad är nyttiga i salladen, blommorna kan bli till vin. (men det kräver sitt socker tyvärr)

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »